Zašto biste trebali otići na putovanje sami?

| Travel |

 

Instagram/ @tamara

Putovanja s prijateljima i obitelji mogu biti jako zabavna jer nude iskustvo koje ćemo sigurno pamtiti godinama.

No, svi oni koji su putovali sami znaju zašto to treba uraditi bar jednom u životu, a mi vam donosimo nekoliko razloga zašto to trebate pokušati:

Ako putujete sami, više ćete se fokusirati na destinaciju koju posjećujete
Nedostatak poznatog oko vas ili ljudi s kojima biste se inače izgubili u razgovoru, natjerat će vas da se maksimalno fokusirate na okolinu i primjećujete detalje koje inače ne biste vidjeli. Iz tog razloga solo avanturisti bolje i ljepše opisuju putovanja na koja su išli sami.

U nedostatku poznatog društva upoznat ćete više mještana grada koji obilazite
Kada putujete u paru s nekim, ljudima koji vas promatraju često možete djelovati nezainteresirano za komunikaciju jer ste već s nekim te vam neće htjeti smetati. No, kada ste sami, onda djelujete puno pristupačnije i samim time je lakše započeti razgovor s vama.

Imate slobodu da sami donosite odluke o svemu
Kada putujete s drugim ljudima, često se morate prilagođavati i smišljati stvari i lokacije na kojima će svi uživati. Drukčije je putovati solo jer tada ugađate samo sebi i ako nešto ne bude onako kako ste zamislili, nitko vam za to neće prigovarati.

Imat ćete svoj ritam
Odlučite kada ćete se buditi, ići spavati, kada ćete šetati, koliko vremena provesti u muzejima. Nitko vas ne može kriviti ako odlučite zaobići izlazak u grad i ostanete u svojoj hotelskoj sobi gledajući film ili čitajući knjigu. Još puno ovakvih primjera dokazuje koliko ćete se lagodnije i slobodnije osjećati ako se na putovanje otisnete bez ikoga.

Na ovaj način bolje upoznajete sebe
Na ovakvim putovanjima se morate suočiti s tim što želite raditi, posjetiti i vidjeti. Morate znati kako želite potrošiti slobodno vrijeme, kakve knjige želite čitati i kakve ljude želite upoznati. Saznajući sve ove sitnice sve više upoznajete sebe.