Za skijanje u blizini odaberite Kopaonik

| Travel |

Autor Gavrilo Knezevic

Skijaška je sezona u punom jeku! Snijeg je osvojio brda i doline po Hrvatskoj i u okolici, dok je zimovanje trenutno glavni oblik razonode kojim se nastoje što bolje iskoristiti mogućnosti koje nudi najhladnije godišnje doba. Bilo da ste aktivni skijaši pa ćete svaki mogući trenutak provesti na stazi, ili ćete jednostavno uživati u svježem planinskom zraku, dobroj atmosferi na skijalištu, ili se relaksirati u nekom wellness centru (često u sklopu hotela u kojem boravite), na zimovanju će vam rijetko biti dosadno.

Autor Gavrilo Knezevic

Ako ste uz to tip koji voli uzavrelu atmosferu i odličan provod tijekom dana na stazi, ili noću u nekom od restorana, barova i klubova, na jednom ćete se mjestu provesti bolje nego igdje drugdje. U carstvu snijegom prekrivenih borova koji dominiraju oku ugodnim brdima, na par sati vožnje od Beograda smjestio se Kopaonik! Nekima će biti važna sljedeća informacija: za razliku od većine zapadnih skijališta koja volimo posjećivati, u Srbiju je moguće ući samo uz negativan RT-PCR (cijepljenje nije obavezno, kao u slučaju Italije ili Austrije), dok Green Passbez kojeg ne možete skijati u Austriji ili Italiji, na Kopaoniku nije obavezan za korištenje žičara.

Autor Gavrilo Knezevic

Kop, kako ga popularno zovu i domaćini i gosti, gotovo nikad ne spava. Smjestio se u centralnom dijelu susjedne nam Srbije, i najpopularnije je skijalište u zemlji. Tijekom dana ćete uživati skijajući po nekoj od brojnih staza koje prolaze kroz bogate šume borova, dok noću Kopom zavlada neka druga zarazna energija u vidu odličnog provoda. U Skijaškom centru na području Nacionalnog parka Kopaonik nalazi se oko 43 kilometara staza po kojima možete skijati, s ukupno 17 žičara koje vas podižu do pozicija za kvalitetno i zabavno spuštanje. No, nije skijanje jedina snježna zabava u kojoj možete uživati na Kopu. U skijaškom centru možete se odlučiti za vožnju zip lineom, bob našinama, ili se okušati u vožnji motornih saonica kroz šumu, sve u potrazi za adrenalinom, prekrasnim panoramama ili mjestima za savršenu fotografiju. A do mjesta s kojeg krećete na skijanje ili dodatne aktivnosti, doći ćete šećući kroz živahno mjesto puno dobre energije, restorana i kafića u kojima zabava traje cijeli dan i noć. Tamo ćete se svakako vratiti kada se nauživate u snijegu i poželite dobro ugrijati čajem ili domaćom rakijicom.

Autor Petar Dučić

Uz samu stazu smjestili su se brojni barovi, kafići i restorani za svačiji ukus. A što je sa smještajem? Neki od najboljih hotela Kopaonika smješteni su na stazi, tako da praktično možete uskijati u sobu! Primjerice novootvoreni Viceroy Kopaonik Serbia jedini je hotel s pet zvjezdica, dok se svojom kvalitetnom ponudom i atraktivnim izgledom ističu i Grand Hotel & Spa te Gorski Hotel & Spa. Neki se hoteli, primjerice Hotel Putnik, nalaze nešto dalje od samih staza i centra događanja, što vam daje određenu distancu ako volite mirnije zimovanje. Svima koji ne vole hodati u pancericama ili bucama, za prijevoz po Kopaoniku savjetujemo brze i cjenovno pristupačne taksije. Većina hotela posjeduje i wellness centar, tako da ćete se nakon napora na snijegu moći relaksirati u bazenima i saunama. Kop je naprosto savršen za kombiniranje zimskih aktivnosti, odmora u wellnesui tulumarenja.

Autor Matej Cepl

Za sve koji na putovanju vole uživati i u vrhunskoj gastronomiji, uz samu stazu ima nekoliko vrhunskih restorana koji nude moderan i atraktivan meni za nezaboravno iskustvo svakom nepcu. Tako se u sklopu hotela Grand nalazi restoran i ski-bar Garden, dok hotel Viceroy u prizemlju nudi prekrasan Pique Ski Bar za savršeno après skiiskustvo, gdje se u večernjim satima organizira poseban glazbeni program. Viceroy također ima i The Mountain Kitchen, restoran s pogledom na Pančićev vrh koji je gostima na raspolaganju za sva tri dnevna obroka.

Autor Matej Cepl

Nakon skijanja na Kopaoniku, kući ćete se vratiti puni dobre energije i odmorni za nove izazove koji vas čekaju. Malo nas mjesta može opustiti te nam pomoći da zaboravimo brige i obaveze, kao planina na kojoj ste cijelo vrijeme svjesni svježeg zraka koji dišete, kao da boravite u okruženju koje je korak bliže nebu.

Autor Petar Dučić

Iskoristite zimu koja nam je preostala za posjet Kopu!

Autor Matej Cepl