Za najbolju europsku destinaciju nominiran je i hrvatski grad!

| Travel |

Zadar

European Best Destinations je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja je nastala kako bi promovirala kulturu i turizam u Europi. Obraćajući se publici e-građana, EBD igra važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu. Organizacija je postala mjesto susreta turističkih ureda i svjetskih putnika te jedna od glavnih platformi koje nude načine kako otkriti ljepote Europe – s čak više od 355 europskih odredišta!

Od 2009. godine EBD radi s velikim turističkim uredima u Europi kako bi nagradili i istaknuli destinacije koje putem njihove web stranice i društvenih mreža (+2,5 milijuna posjetitelja i tisuće sljedbenika na Facebooku, Twitteru, Google+-u, Pinterestu, a broje čak 26 milijuna eura u medijskom pokroviteljstvu) posjetitelji označe kao najbolje.

Svjetski putnici tako imaju pristup najboljim fotografijama, videima, turama od 360 stupnjeva, turističkim vodičima, top stvarima koje trebaju učiniti na određenoj lokaciji te glavnim društvenim mrežama za više od 355 destinacija: od Aachena do Zagreba!

Nominirani gradovi za najbolje europske destiancije 2016.

Tako EBD već 7 godinu za redom poziva posjetitelje njihove web stranice da glasuju za najbolju europsku destinaciju - od Amsterdama do Zadra, za nas su odabrali 20 turističkih destinacija između koji se nalazi ona jedna najbolja u 2016. godini. Gradovi koji su nominirani su: Beč, Amsterdam, Azori, Plovdiv, Prag, Atena, Nicosia, Berlin, Rim, Madrid, Pariz, London, Novi Sad, Barcelona, Kotor, Bruxelles, Milan, Nantes, Zadar i Edinburg.

Prošle je godine titulu najbolje europske turističke destinacije odnio Bordeaux između više od 320 000 glasova. U usporedbi s 2014. godinom, spominjanje Bordeauxa u svjetskim medijima kao turističke destinacije u 2015. godini povećalo se za čak 74% i uvelike pridonijelo razvoju turizma.

Stoga, odmah se zaputite na European Best Destinations web stranicu i naravno glasujte za naš prekrasni Zadar!