Vodič za bezbolno pakiranje kovčega

| Travel |

Ako niste jedni od onih koje u ruksak uspijevaju spakirati sve što im je potrebno za putovanje od nekoliko tjedana, onda je ovaj vodič upravo za vas. Ono što morate imati na umu je da što manje prtljage imate, putovanje je lakše, naročito ako ne putujete osobnim automobilom.

@manoswartzfurs

Prije svega provjerite temperaturu u razdoblju kada putujete u određenu zemlju, tek tada krenite slagati odjevne kombinacije. Pokušajte pakirati odjeću koju možete kombinirati na najviše načina, tako ćete imati raznovrsne outfite s malo prtljage. Odjeću koju planirate nositi prvo stavite na krevet i razmislite što se s čim može kombinirati, koliko kombinacija za koliko dana vam treba, hoćete li biti u mogućnosti negdje na putovanju odjeću oprati i slično. Tek onda odjeću krenite pakirati u kofer. Nastojte da većina odjeće koju ste spakirali bude ona koja ne zahtijeva peglu, vješalicu i ne gužva se previše.

@camilacoelho

Kod pakiranja higijenskih potrepština te preparative i dekorativne kozmetike pokušajte nositi što je moguće manja pakiranja i pazite da ih spremite u nepropusne nesesere kako već prvo otvaranje kovčega ne bi bilo traumatično iskustvo.

@bloggerose

Umjesto slaganja, probajte s rolanjem odjeće, tako zauzima manje prostora, a gužvanje ćete svesti na najmanju moguću mjeru.
Cipele prije slaganja stavite u čiste vrećice, i ne, ne trebaju vam dva para cipela dnevno, spakirajte jedne udobne, jedne lijepe i jedne koje će vam odgovarati s obzirom na vremenske prilike, odnosno neprilike koje bi vas mogle zadesiti. Cipele stavite na dno kovčega.

Sakoe i kapute spremite tako da podstava bude izvana.
Nakit se lako gubi po kovčegu, naročito onaj sitan pa bi bilo najbolje da ga spremite u neki mini neseser ili kutijicu za nakit.

@kerastase_official

tvari za svaki slučaj ostavite doma, nikad se nemojte pakirati u zadnji trenutak (osim ako niste za putovanje saznali u zadnji trenutak), dajte si vremena da razmislite o svemu.