U svoja putovanja uključite koncerte i festivale

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Slučajni koncerti

Često kada ste na putovanjima sasvim slučajno upravo se u to vrijeme održavaju koncerti, festivali te razni drugi eventi. Upravo ovaj put pišem o slučajnim koncertima na koje smo naletjele. Puno su puta svjetske turneje nažalost zaobilazile našu divnu metropolicu… Ne znam zašto, vjerujem da bi se oduševili našim Zagrebom! Sudeći po sve većem broju turista koji godišnje posjete grad vjerujemo da će doći vrijeme kada će Zagreb postati nezaobilazna destinacija za sve svjetske face. Dakle, ovaj put riječ je o koncertima na koje smo slučajno naletjele tijekom naših putovanja.

Trenutno sam u Torontu, i proučavajući ponudu grada vidjela sam veliku koncertnu ponudu kroz nadolazeće vrijeme… Rihanna, Justin Bieber, Selena Gomez, Beyonce, Guns N Roses… Čak i ako niste veliki fan ovih glazbenika, prepouručujemo otići na koncert, jer to ne bude samo nastup nego show za pamćenje.

Koncert Rihanne

Dakle prvi na popisu koncerata je bio Rihannin. Koncert je 13. travnja održan u prepunoj Air Canada dvorani, a Rihanna je oduševila sve koji su bili na koncertu. Svi koji su od Rihanne očekivali show i provokaciju, to su i dobili. Rihanna je turneju započela 26. veljače u San Diegu, a kroz 7 mjeseci nastupat će diljem svijeta. Njena svjetska turneja je promocija njenog novog albuma Anti. Zanimljivo je da je Rihanna izjavila da je album "antiteza" svega onoga što publika od nje očekuje. Rihanna je među publiku ušla gotovo neprimjetno, ogrnuta u bijeli ogrtač i kada je pustila glas publika je u trenu krenula s ovacijama. Kako smo imali sreće i sasvim slučajno se zatekli u prvim redovima družili smo se s njom i pjevali njene najnovije hitove. Kako Rihanna pazi da svaki detalj nejnog nastupa bude zapamćen i provokativan, scena se mijenjala nekoliko puta kao i njena garderoba. Nosila je svileni sivi triko, resice, šljokice, prozirni kombinezon ukrašen Swarovski kristalima, kaput i čizme, bež kombinezon koji se veže… Rihanna definitivno zna kako dobro zabaviti publiku i ostaviti ju bez teksta.

Koncert Madonne

U iščekivanju najnovijih koncerata, prisjetili smo se prijašnjih na kojima smo se super zabavili… Jedan od koncerata koji će mi svakako ostati u pamćenju i na kojem sam sasvim slučajno bila, koncert je kraljice popa Madonne u New Yorku 2012. Svi mi koji smo odrasli uz njene velike hitove, kupili smo karte za turneju MDNA na Yankee stadionu. Utopili smo se u masu od 60 000 ljudi koji su kupili karte samo u nekoliko sati od pocetka puštanja u prodaju, a brojke govore da se na stadionu zateklo 80 000 ljudi. I zbilja, žena je napravila show za pamčenje. Njeni nastupi nisu bili samo pjevanje njenih nebrojenih hitova, bili su mjuzikl i svaka pjesma je bila nastup za sebe. Trnci su prolazili tijelom kada je viknula "Hello, New York, best city in the world!"

Koncert Alice Keys

Bilo je još koncerata na kojima smo bili… Jedan od dražih je svakako nastup Alicie Keeys 2013. godine u Madison Square Gardenu. Uživali smo u njenom čarobnom glasu nekoliko sati, a poseban je osjećaj bio čuti Empire State of mind usred srca grada u prepunoj dvorani. Kako je New York njen rodni grad, pobrinula se da bude spektakularan. Bilo je još mnogo koncerata u New Yorku… Coldplay, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, No Doubt, Taylor Swift… a o tome drugom prilikom… “Where words leave off, music begins.