Što se sve skriva u slavnom Cabu u Meksiku?

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Okružene smo prijateljima koji vole iste ili slične stvari kao nas dvije. U ovom slučaju riječ je o putovanjima. Vrlo često dobivamo pozdrave, suvenire, razglednice iz raznih dijelova svijeta pa nas se tako naša draga prijateljica Maja sjetila i poslala nam - dupina. A gdje je bila i što je radila pročitajte u nastavku - vjerujte, poželjet ćete odmah spakirati kofere (kao i mi)!

Maja je ljetovala u Meksiku, na južnom dijelu poluotoka Baja California- njezino odredište bilo je Cabo San Lucas. Skraćenog naziva Cabo, ova destinacija je jedna od onih za koje možemo sa sigurnošću reći da su raj na zemlji. Destinacija koja nudi sve vrlo je popularna za turiste Sjeverne Amerike, a ubraja se u top 5 najboljih destinacija Meksika. Nudi lijepu prirodu, rajske plaže, toplo vrijeme, zabavu, uzbudljiv noćni život, sport, ukusnu hranu i čarobni luksuzni odmor.

Cabo, Meksiko

U Los Cabosu osim odmaranja na rajskim pješčanim plažama možete zabavu pronaći na nebrojeno mnogo lokacija. Skoro svaka plaža nudi sadržaje poput restorana s vrhunskom hranom i zabave u kafićima gdje se možete opustiti i popiti jednu (dvije,tri) tequilu - ipak ste u Meksiku. Najpopularnije plaže su Playa de Amor i Medeno plaža koje su uvijek pune posjetitelja željnih sunca. Ako ste aktivniji tip, možete uživati u aktivnostima poput golfa, jedrenja, odbojke na pijesku, vodenim sportovima, istraživanju morskog svijeta, a vjerojatno je najpopularnija aktivnost najam jet-skija.

Cabo, Meksiko

Ako se odlučite za istraživanje grada i atrakcija oko samog odredišta, ono što ne smijete propustiti je Arch ili luk, zaštitni znak grada, kojeg ćete vidjeti na gotovo svim slikama i razglednicama. The Arch možete obići brodom, a najveći doživljaj je proći ispod ovog veličanstvenog izdanja prirode. Uz sam Arch možete uživati u pogledu na morske lavove. Svi ljubitelji ronjenja slažu se da je bogatstvo podmorja ono zbog čega dolaze upravo na ovu destinaciju. Izlet te ronjenje je ono što definitivno morate učiniti - to iskustvo zasigurno nikada nećete zaboraviti.

Cabo, Meksiko

Cabo je relativno mali turistički grad koji broji nešto više od 68 tisuća stanovnika. Ovaj je grad izgrađen za potrebe turizma, stoga ne čudi kako turisti mogu ondje pronaći zabavu na gotovo svim lokacijama u gradu i okolici. Ono što Cabu ne nedostaje, osim zabave, jest broj sunčanih dana - oko 300 dana godišnje sja sunce, a prosječna temperature je 26 stupnjeva.

No odakle dupin na početku priče? Dakle, Maji se ispunila dugogodišnja želja- plivala je s dupinima! Iskustvo s ovim divnim pitomim morskim bićima rekla je da nikad neće zaboraviti.. Za uspomenu je dobila slike i privjesak kojeg je poklonila nama. Hvala Maja!

Cabo, Meksiko