Top putovanja koja želimo iskusiti prije 40-te

| Travel |

 Jeste već čuli? Četrdesete su nove dvadesete. Zbog čega ste upravo dobili na vremenu da do ove magične brojke iskusite stvari koje su vam nužno potrebne. Ovih 12 putovanja svakako se trebaju naći na vašoj bucket-listi jer vas mogu svačemu naučiti i obogatiti iskustvima. 

PRAVO PRAVCATO KAMPIRANJE

Poslušajte nas. Barem jednom u životu morate otići na kampiranje i spavati na podu u šatoru - jedino ćete tako znati što apsolutno nije za vas. 

ROADTRIP

Napunite auto, otvorite kartu i krenite na A1. Stanite gdje želite, spavajte gdje želite, uživajte u prizorima Lijepe naše...

EUROPSKA AVANTURA

Kupite EuroRail kartu i okružite Europu vlakom. Osjećat ćete se kao da živite u drugoj eri.

ŽENSKO PUTOVANJE

Nije važno jeste li u Parizu u Francuskoj ili na Krku. Dok ste s najboljom prijateljicom, znate da će ovo biti putovanje za pamćenje. 

 

"ODRASLO" PUTOVANJE S RODITELJIMA

Izgleda da su puno manje naporni kada ne morate sjediti na stražnjem sjedalu i ispitivati "jesmo došli?", svakih 15 minuta.

ROMANTIČNO PUTOVANJE

Čak i ako se ispostavi da ON nije taj, treba vam jedan romantičan put u životu. Onaj kada ne želite izaći iz sobe ni potruditi se srediti kosu...

SOLO PUTOVANJE

Da, pomalo je zastrašujuće, ali obećajemo vam da ništa nije tako oslobađajuće kao solo putovanje. 

LUKSUZAN ODMOR

Štedite novac i počastite se super luksuznom hotelskom sobom prvi red do mora. Zaslužili ste! Barem jednom. 

...A ZATIM NEŠTO TOTALNO DRUGAČIJE

Putujte s jednim ruksakom na leđima. Jedite u postajama uz cestu. K vragu, ne morate se lak ni tuširati dva-tri dana.

POVIJESNA DESTINACIJA

Znate na štop mislimo, Egipatske piramide ili britanski Stonehenge. Divite im se, antički su i nevjerojatni, a ovaj svijet nudi toliko prekrasnih stvari koje su se desile stoljećima prije nego što ste vi došli na svijet. 

NEŠTO ŠTO VAS UŽASNO PLAŠI 

Poput bungee-jumpinga, skakanja padobranom ili zemlje gdje nitko ne govori engleski. Dokažite si da to možete...i svim svojim Instagram pratiteljima. 

NEŠTO ŠTO VAS VRAĆA KORIJENIMA

Otputujte tamo odakle su vaši preci. Bilo da se radi o minijaturnom mjestu u Istri ili velegradu u susjednoj zemlji. Tko zna? Možda ćete pronaći davno izgubljenog rođaka.