Top 5 skrivenih destinacija u Europi koje trebate posjetiti ovo ljeto

| Travel |

Instagram/ @tamara

Dolaskom lijepog vremena i godišnjih odmora dolazi i pitanje kamo putovati.

Potrebno je donjeti odluku želite li posjetiti obalu ili unutrašnjost neke zemlje,vremenski period putovanja, vrstu odmora, budžet i mnoge druge. Ako ste donijeli odluku da ovo ljeto želite posjetiti neki od gradova u Europi, ali ne želite otići na svima dobro poznate destinacije mi vam donosimo top 5 skrivenih destinacija prema European Best Destinations (EBD).

 1. Setenil de las Bodegas (Andaluzija-Španjolska)  
  andaluzija putovanje
  Pixabay
   

Andaluzija , jedna od autonomnih zajednica Španjolske smještena na samom jugu Pirinejskog poluotoka , savršena je destinacija za one koji su željni odmora od gradske gužve te uživanja u kulturi i gastronomiji. Iako većina ljudi spomenom na Andaluziju pomisli na Sevilju ili Cordobu ona je prepuna skrivenih dragulja vrijednih spomena. Jedan od njih je Setenil de las Bodegas mali gradić od svega nešto više od 3000 stanovnika prepoznatljiv po kućama izgrađenim ispod velikih stijena umjesto krovova duz rijeke Rio Trejo. Gradić je poznat po svojoj gastronomskoj ponudi čiji restorani i barovi među najboljima u regiji.

 1. Malcesine (Verona-Italija) 
  italija putovanje
   

Malcesine je malen gradić smješten na obali jezera Garda okružen maslinicima i grebenom Baldo s istoka savršen za romantični odmor u dvoje. Ovaj srednjovjekovni zaselak nalazi se 40-ak kilometara sjeverozapadno od Verone te svojim šarmom privlači mnoge putnike iz različitih dijelova svijeta kao i mnogobrojne celebritije.

 1. Cochem (Njemačka) 
  putovanje njemačka odmor
  Pixabay
   

Cochem je grad smješten na visokim vinogradskim obroncima doline Moselle. Jedan je od najljepših prizora same Njemačke koji prolazi kroz dva planinarska niza Eifel i Hunsrück čije se staze protežu kroz vinograde i pored srednjovjekovnih dvoraca od kojih je najvažniji dvorac Reichsburg koji nadgleda sam grad.

 1. Agios Nikolaos (Kreta- Grčka) 
  agios grčka ljeto putovanje
  Pixabay
   

Kao glavni grad prefekture Lasiti ,koji djelomično leži na ruševinama antičkoga grada Lato pros Kamara , Agios Nikolaos dobio je ime po Svetome Nikoli zaštitniku pomoraca i cijele Grčke. Grad je smješten na brdovitom terenu s pogledom na zaljev Mirabello te se u njemu nalazi kružno jezero Vulismeni koje je od aktivne luke odvojeno uskim kanalom. Odiše resort stilom i ležernošću te nudi kilometarske plaže uz tirkizno more.

 1. Soller (Mallorca-Španjolska) 
  španjolska ljeto soller mallorca
   

Okružen planinama Soller je najljepše mjesto na otoku Mallorci savršeno za obiteljske odmore i one koji vole prirodu,planinarenje i gastronomiju.Grad je sastavljen od uskih ulica ispunjenih tapas barovima i slastičarnicama. Iako se izoliran veoma je dobro povezan s Palma de Mallorcom od kojeg ga dijeli svega 30-tak minuta vožnje.