TOP 5 gradova koji će vas oduševiti u 2017. godini

| Travel |

Ako već planirate sljedeći izlet, stručnjaci za putovanja u Rough Guidesu sastavili su konačan popis najboljih gradova koje moramo vidjeti u 2017. godini.

Pri sastavljanju popisa nezaobilaznih destinacija tim je u obzir uzeo niz aspekata - porast ili pad turističkih brojki, nove kulturne znamenitosti ili pak pojednostavljena procedura odlaska u nekad zatvorenije zemlje. Rezervirajte svoje letove u skladu s tim i otkrijte ove putne dragulje prije no što su horde turista to odlučile učiniti.

Isfahan, Iran

Zemlja ima toliko toga za ponuditi, od putovanja duž Puta svile na devinim leđima do skijanja po pustinjskim dinama na Alborz planinama, ali grad Isfahan ostaje dragulj ba kruni zemlje,

Medellín, Kolumbija

Nakon što se smatrao najopasnijim gradom na svijetu, Medellín je napustio svoj grubi ugled. Danas je grad dobrodošlice, moderno mjesto, gdje ćete pronaći ukusnu hranu, zabavne barove i živu klupsku scenu.

Atlanta, Georgia, SAD

Ovih dana, Atlanta privlači putnike zbog umjetnosti, kulture, foodie ponude i trgovačkih središta.

Guadalajara, Meksiko

U zadnje vrijeme nazivaju ga i "latinskim Silicon Valleyjem" - drugi po veličini grad u Meksiku dom je godišnjem međunarodnom filmskom festivalu i međunarodnom sajmu knjiga. To je ujedno i rodno mjesto tekile.

Palma de Mallorca, Španjolska

Novi foodie objekti kao što je San Juan Gastronomic Market mijenjaju ugled ovog španjolskog otoka na bolje. Riječ je o prostoru prepunom štandova s hranom, aperitiv barovima te se tijekom cijele godine odvijaju gurmanski događaji.