Top 3 idealne zimske destinacije za 2016. godinu

| Travel |

Prvi svježi jesenski povjetarac možda je bio ugodan, ali veoma ćemo se brzo naći u dubini zime, sanjajući o moru i plaži. Onog trena kada se uhvatite da se borite sa zimskom depresijom (sezonska depresija je stvaran poremećaj), počastite se prijeko potrebnim bijegom od doma.

Kako biste izbjegli traženje idealne lokacije, Conde Nast Traveler otkrio je 3 najbolje destinacije za zimski odmor u 2016. godini. Kratak popis uključuje mjesta za ljubitelje sunca koji žele pobjeći od hladnoće, ljubitelje snijega koji uživaju u zimskim radinostima te za ljubitelje znamenitosti koji žele svaki put upiti dio svjetskog znanja. Spremite putovnicu - ovo su top destinacije ove zime.

Cape Town, Južnoafrička Republika

Cape Town, Južnoafrička Republika

Gdje: Glavni grad Južne Afrike na jugozapadnom vrhu kontinenta. Cape Town je poznat po svojim restoranima, hotelima i noćnoj sceni koja parira velikim europskim i američkim metropolama. Avanturisti bi trebali rezervirati morski safari i zaroniti s velikim bijelim morskim psima, posjetiti pingvine i istražiti krajolik.

Zašto: Od prosinca do ožujka najbolje je posjetiti Cape Town zahvaljujući ugodnom vremenu. To je također sezona vinogradarstva u obližnjim vinogradima kao što su Stellenbosch i Franschhoek, koje možete posjetiti u jednom danu.

Venecija, Italija

Venecija, Italija

Gdje: Smještena u sjevernoj Italiji, Veneciju obožavamo zbog njenih kamenih ulica, zavojitih kanala, vožnje gondolom i bizantskih povijesnih građevina.

Zašto: Zaboravite na ljeto - zima je najbolje vrijeme za posjet plutajućem gradu. Gužve i užareni pločnik u žaru glavne sezone, odnosno u srpnju i kolovozu, nisu toliko primamljivi. Hladnijih mjeseci donose blago vrijeme i tihe kanale. Ako se smatrate putnikom, a ne turistom, ovo je vrijeme za polazak.

Patagonija, Čile

Patagonija, Čile

Gdje: Patagonija se prostire na donje dijelove Argentine i Čilea i čini savršeno igralište na otvorenom za ljubitelje prirode.

Zašto: Za vrijeme ljeta u Patagoniji moguće je vidjeti najljepše Zemljine fenomene koje prirodni krajolik pruža. U prosincu, temperatura je ugodnih 25 stupnjeva, što ga čini idealnim razdobljem za istraživanje planina, fjordova, prašume pa čak i ledenjaka