Svečano otvoren Port 9, resort vrijedan 75 milijuna kuna

| Travel |

  

Sinoć je, nakon popodnevnog svečanog rezanja vrpce, uz gala večeru proslavljeno otvaranje luksuznog korčulanskog resorta Port 9, investicije vrijedne 75 milijuna kuna. Svečanom otvorenju pridružili su se brojni uglednici i osobe iz javnog života. Gosti su imali prilike uživati unastupima akrobata na svili, ringu i atraktivnim točkama s vatrom, nastupu virtuoza na saksofonu Jakše Jourdesa te zabavi dugo u noć s pjevačem Jolom. Prekrasna terasa Port 9 resorta sinoć je bila idealna kulisa za modne revije Larie by Marina Lacković Matić,  Lisce i branda Monocromatic. U večeri protkanoj glazbom, modom, gastronomijom i zabavom uživala su i mnoga ugledna imena društvenog i javnog života poput Anite Dujić, Natali Dizdar, Viktora Drage, Ecije Ivušić, Mie Begović, Jole, Suzy Josipović Redžepagić, Igora Prižmića, dr. Aleksandra Milenovića, Duje Kaliterne i mnogih drugih

Ovaj magični resort smješten je uz samo more, u Zaljevu školjki, a kombinacija njegovog šumsko-morskog ambijenta čini ga jednim od najljepših mjesta na našoj obali. Port 9 resort čine 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošna vila i ljetnikovac Andreis, čak tri restorana, lounge i caffe barovi. Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada

Kameni grad Korčula, grad koji očarava svojom bezvremenskom ljepotom, grad renesanse i zanimljive i burne povijesti, grad koji živi svoju tradiciju i pripovijeda priče nekih minulih vremena, grad Marka Pola, moreške, bate, kumpanije i moštre, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za ponuditi. Osim po bogatoj kulturnoj baštini, pjesmi i plesu, gastronomiji i vinima, od ove godine, dalmatinski dragulj grad Korčula s novim Port 9 resortom potvrđuje svoj status “it” turističke destinacije naše obale.

Ovom investicijom od 75 milijuna kuna zatvoren je treći krug obnavljanja i proširivanja smještajih kapaciteta na Korčuli što je itekako značajno za turizam Republike Hrvatske općenito.

O Port 9 resortu:

Smješten u Zaljevu školjki, maloj, slikovitoj i mirnoj uvali, samo dva kilometra udaljenoj od grada Marka Pola, Korčule, okružen bogatom mediteranskom vegetacijom i morskim plavetnilom ovaj resort čine 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošna vila i ljetnikovac Andreis, čak tri restorana, lounge i caffe barovi.

Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada. Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular

Ime Port 9 Resort inspirirano je Korčulom kao sigurnom lukom čija povijest seže  još od antičke Grčke. Korčula je bila I najbitnija venecijanska luke na srednjodalmatinskim otocima, a i danas je, dok broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru (Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula svih svetih, Mali Revelin i Forteca).

Port 9 uređen je u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. U potpunosti je odraz destinacije i povijesti grada Korčule koja se proižma upravo kroz uređenje. Na zidovima se diskretno naziru stare karte korčulanskih kamenoloma i nacrti buške i gajete, a goste će u jedinstvenom spa centru dočekati okusi arancina i klašuna uz mirise ružmarina i lavande.

Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali poput drva i kamena, a ono što se posebno ističe su makete starih brodova koje vise sa stropa kao glavni light motiv uređenja hotelskog restorana. Boje koje prevladavaju inspirirane su morem i Dalmacijom, morsko i ledeno plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, a jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su stare karte na zidovima i mozaik pločice. 

Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima ovaj resort ima sve što modernom putniku treba.

Posebnost resorta je i ekskluzivan boutique hotel Melion, hotel  iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti. 

Resort će imati vodene atrakcije te posebno razvijeni program animacije za najmlađe, dok će odrasli moći uživati u modernom infinity bazenu. 

Misao vodilja Port 9 Resorta bila je stvoriti oazu u kojoj će gosti pobjeći od užurbane svakodnevnice, opustiti se i priuštiti si odmor koji će im omogućiti da se posvete sebi i onome što ih čini sretnima i ispunjenima. Posebna pozornost posvećena je zelenom pristupu te maksimalnom korištenju prirodnih resursa. Gosti će ovdje moći n esmetano uživati u voću, povrću i začinima koji rastu u vrtu resorta te domaćem maslinovom ulju koje će se proizvoditi upravo od maslina koje tamo rastu. 

Osim u navedenom, brojni će gosti tako ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim korčulanskim vinarijama i kušanju pošipa i vina grk,  atraktivnim biciklističkim stazama kroz mirisnu šumu, istraživanju lokalnog podmorja, opuštanju  duha i tijela u wellnessu, bogatoj gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule te najboljoj hrvatskoj lokaciji za surfanje i  sve to dok noće u prekrasnom Port 9 resortu. 

S otvaranjem Port 9 Resorta Korčula zaokružuje svoju tendenciju najnovije it destinacije za odmor na Jadranu. Uz savršenu lokaciju udaljenu od gradske verve te uređenje jednog od ponajboljih domaćih arhitekata i dizajnera interijera Duje Kaliterne, garancija su savršenog odmora.

Uz slogan “Sunny side of you” PORT 9 inspirira goste na otkrivanje vlastite sunčane strane.