Stvari koje trebate nositi u ručnoj prtljazi

| Travel |

 

 

 

Instagram/ @chumbak

Dolaskom toplijeg vremena dolazi vrijeme godišnjih, a time i putovanja stoga nije na odmet da imate na umu par savjeta kada je pakiranje u pitanju.

Pogledajte što je ono što se treba naći u vašoj ručnoj prtljazi, a ne u koferu.

 

Novčanik

Osim novca, u novčaniku se nalaze i mnoge druge vrijedne stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u koferu. Navika mnogih koji dio novca nose u ručnoj prtljazi i dio u koferu također nije sigurna opcija. Sav novac koji posjedujete treba biti u novčaniku u vašoj ručnoj prtljazi.

Jakna, pokrivač

Temperatura u avionu i na aerodromu je uvijek malo niža zbog čega će vam biti potreban dodatni sloj odjeće ili  pokrivač.

Nakit

Koliko god da je zemlja u kojoj se aerodrom nalazi sigurna, vrijedan nakit treba nositi u ručnoj prtljazi. Sve i da se kofer ne izgubi postoji mogućnost da se nakit u njemu polomi ili ošteti.

Grickalice

Letovi često kasne, a nekada ne znate ni koliko ćete se zadržati na aerodromu. Također, u toku leta postoji šansa da ogladnite, pa je lijepo imati neku grickalicu koja će vas držati sitim do konkretnog obroka.

Laptop

Malo je rizično da nešto tako vrijedno ostavljate u koferu, posebno ako uzmemo u obzir da gubljenje prtljage nije neuobičajena stvar na velikim aerodromima. Zbog podataka, vrijednosti, ali i samog posla najbolje je da tehniku nosite sa sobom.

Slušalice

Ako planirate gledati neki film ili slušati muziku na laptopu ili tabletu onda trebate ponijeti i slušalice kako ne biste uznemiravali druge.

Kozmetička torbica

Tekućina za leće, parfem, štapići za uši, maska za spavanje, lijekovi i mnoge druge stvari se trebaju naći u vašoj ručnoj prtljazi koji će biti uz vas tijekom putovanja.