Slikoviti grčki manastiri koje morate posjetiti

| Travel |

Prekrasne stijene u Meteori u Grčkoj nezamisliva su turistička atrakcija koju su okrunili pravoslavni samostani.

Sam spektakl ovih manastira zalijepljenih na vitkim, kamenim vrhovima, u grčkoj regiji Tesaliji, dom su srednjovjekovnih manastira u kojima se vjerska dužnost obavlja već više od 1000 godina te su kolektivno navedeni kao mjesto svjetske baštine, što ih čini jednom od najposjećenijih atrakcija u cijeloj Grčkoj.

Ovaj čudan, ali lijep krajolik nudi i raznovrsne prilike šetačima i penjačima jer su ovi manastiri izgrađeni na gotovo nedostupnim vrhovima prirodnih vapnenačkih stijena, nekih visokih i do 500 metara.

Pixabay

Naime, danas se do manastira možete popeti stepenicama urezanima u stijene i mostovima, no prije 1920.godine jedini način dolaska do manastira bilo je penjanje.

Iako se Meteora nalazi u blizini modernog gradića Kalambaka i lijepog sela Kastraki, u kojima je dostupnoobilje hrane i smještaja, na samom području Meteore, u okolici od 5 kilometara, gotovo da nema infrastrukture između manastira.

Pixabay

Parking je minimalan, pa je ovo slikovito mjesto savršen izbor za one koji na odmoru vole istraživati prirodu i pješačiti, a ako ste jedni od onih koji ne preferiraju hodanje, do Meteore možete doći  autobusom ili u sklopu obilaska s lokalnim operaterima.

Ako se ikada odlučite na putovanje u ovo područje Grčke, obilazak Meteore koštat će vas 25 eura, u sklopu čega možete obići manastire, ići na planinarenje i doživjeti nezaboravan, romantični zalazak sunca na vrhovima ovih slikovitih stijena.

Pixabay