Slatkovodni akvarij koji je osvojio ugledna svjetska priznanja

| Travel |

Dizajneri 3LHD-a pretvorili su napušteni kamp u jedinstveni akvarij na padini u Karlovcu. Jedno od najzanimljivijih arhitektonskih rješenja, pod zelenom livadom na brežuljku, skriva slatkovodni karlovački akvarij koji je oduševio svijet.

Slatkovodna riba i biljni život ovog akvarija, pružaju javnosti dublje razumijevanje ekosustava Karlovačkog područja. Obrazovni centar i trgovine smještene su pokraj i ispod prirodnog obronka, a prekrivene su zelenim travom kao znakom jedinstva s okolišem. Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka.

Karlovački akvarij nalazi se uz rijeku Koranu, gdje cvjeta životinjska raznovrsnost. 3LHD je inspiraciju pronašao u samom središte grada, odnosno "karlovačkoj šesterokrakoj zvijezdi" na kojoj se temelje mnoge građevine i gradske strukture. Posjetitelji mogu prošetati kroz otvoreni dio akvarija kako bi došli do suvenirnice, čitaonice i kafića, koji su dostupni i nalaze se na strateški postavljenim višesmjernim šetnicama.

Svi posjetioci mogu uživati u više od stotinu primjerka slatkovodnih ribljih vrsta, od čega 40-tak endemskih. Akvarij u Karlovcu možete do 1. studenog posjetiti svaki dan od 10 do 20 sati, a nakon 1. studenog radno vrijeme je do 18 sati.