Seoski turizam nikad nije bio popularniji

| Travel |

Philo Apple Farm

Farma, agroturizam i rančevi konačno su postali turističke destinacije diljem svijeta. Ne postoji bolji način da upoznate kulturu i stanovnike određenog mjesta nego da zasučete rukave i prihavatite se posla. Ne mislimo na kopanje i oranje već održavanje vrta, kuhanje, pa čak i brigu za životinje. Za one malo lijenije, naravno da postoje i luksuzniji rančevi koji vam nude konfor na koji ste navikli ili jednostavno želite na godišnjem odmoru.

Mi vam donosimo par aktualnih svjetskih imanja, a idući put pozabavit ćemo se i hrvatskom ponudom koja je itekako raznolika.

1. Belcampo Belize (Punta Gorda, Belize)
Farma za uzgoj organiskih proizvoda te plantaža kave i kakaa uistinu je posebna. Ima samo 12 soba, a gostima nudi sve seoske aktivnosti koje mogu zamisliti. Ipak, tu su i moderno uređeni bungalovi s prostranim terasama, moderan dekor, klima, pa čak i WiFi. Paketi započinju od1950 $ za tri noći, a ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, obavezno ponesite čepiće za uši jer bi vas životinjski svijet mogao izluditi po noći.

Belcampo Beliz
Belcampo Beliz

2. Philon Apple Farm (Philon, Kalifornija)
Kao što joj i ime govori na ovoj farmi sve se vrti oko jabuka. Samo dva sata vožnje od San Francisca, ova predivno imanje nudi vam sve aktivnosti koje su vezane uz hranu: izradu maslaca, obradu jabuka, te samu pripremu jela. Bungalovi se iznajmljuju za 275$ po noći, a dobro je znati da se farma nalazi u srcu Anderson Valley, kalifornijske doline s više od 70 vinarija. Živjeli!

Philo Apple Farm
Philo Apple Farm

3. Dunbrody House hotel (Wexford, Irska)

Ova nekretnina uistinu ima prošlost. Stara je gotovo 200 godina, a trenutno je u vlasništvu bračnog para Kevin i Catherine Dundon, inače jednog od najpoznatijih irskih kuhara. Logično, u Dumbrody Houseu možete pohađati različite tečajeve kuhanja, a sve namirnice dolaze iz vrta i voćnjaka na samom imanju.

Dunbrody House hotel
Dunbrody House hotel

4. Blackberry Farm (Walland, Tennessee)
U podnožju Smokey Mountains smjestila se farma s najljepšim vrtovima u široj okolici. Rajčica i breskve samo su neki od dobro poznatih proizvoda, a gosti sa zadovoljstvom sudjeluju u sadnji i održavanju sjemenki i berbi konačnih proizvoda. Cijene noćenja kreću od 345$, a ne uključujući obroke i aktivnosti.

Blackberry Farm
Blackberry Farm

5. The Farm at Cape Kidnappers (Novi Zeland)

Smještena je u zaljevu Hawke, jednoj od najboljih vinskih regija u zemlji, a broji samo 26 soba vrhunski uređenih u kamenu i drvetu. Farmom prevladavaju ovce i goveda, pa je stoga logično da su im to i glavne aktivnosti. Osim u životinje, zaljubljenici u golf doći će na svoje s obzirom da je golf turnir iznimno poznat i cijenjen u svijetu. Luksuz dakako košta, pa ćete za dvokrevetnu sobu morati izdvojiti i do 900$ po noćenju.

The Farm at Cape Kidnappers
The Farm at Cape Kidnappers

6. La Traversina (Južni Pijemont, Italija)
La Traversina svoj je dom pronašla ne šumovitim brežuljcima južnog Pijemonta. Glavna kuća stara je preko 300 godina, a umjesto životinja i usjeva, ovdje ćete pronaći mirisne vrtove.  U njima se krije preko 200 vrsta engleskih ruža, perunika i hortenzija. Ovo je mjesto za potpuni odmor, pa jedino što vam preostaje je tečaj kuhanja, vrtlarstva i yoge ili pak bezbrižno uživanje uz bazen. I to sve za 110$ za dvokrevetnu sobu s doručkom.

La Traversina
La Traversina

7. Estancia La Margarita (Tapalque, Argentina)
Estancias vas uistinu vraćaju u doba radnih rančeva. Autentičan život Gaucha ono je što ovaj ranč nudi, a to podrazumijeva i jahanje. Gosti imaju mogućnost života u svojim kućicama, ali i prilagoditi se domaćinima i uživati u tradicionalnoj argentinskoj kuhinji i nenadmašnom roštilju. Dva noćenja, uključujući i prijevoz iz Tapalque, jahanje, svi obroci i boca vina mogu biti vaši za 160$ po osobi.

Estancia La Margarita
Estancia La Margarita