Prekrasan boutique resort na neobičnoj tajlandskoj lokaciji

| Travel |

Suan Kachamudee je boutique resort koje se nalazi u prekrasnim brdima na istočnoj obali Koh Samui otoka u Chaweng Noiju na Tajlandu. Projekt, kojeg je dizajnirala arhitektonska tvrtka Sicart-Smith, nalazi se na zelenom, šumovitom brežuljku s pogledom koji doslovno oduzima. No njegova je izgradnja bila suočena s ogromnim izazovima kao što su padina čiji nagib iznosi preko 50%, velike i brojne granitne stijene te iznimno bujna vegetacija.

Suan Kachamudee boutique resort

Ideja je bila spojiti prirodne ljepote s resortom kako bi što manje narušili biljni i životinjski svijet. Strukture iz zraka izgledaju kao sporadični oštri bijeli kvadratići koji leže na bujnom zelenoj pozadini s velikim okruglim tamnim kamenim stijenama. Bijeli su blokovi podijeljeni u različite jedinice kako bi umanjili percepciju gustoće, ali ih sve veže isti prekrasan pogled na zaljev.

Suan Kachamudee boutique resort

Postoji veoma pametan razlog zašto su jedinice bijele - arhitekti su proučavali štetnost UV zračenja na visini na kojoj se nalaze pa tako bijele jedinice pružaju najbolju zaštitu od sunca unutar tropske klime. Svaka soba ima svoju privatnu terasu gdje jutra i večeri izgledaju nestvarno.

Suan Kachamudee boutique resort