Posljednja "jeftina" mjesta na svijetu koje morate posjetiti

| Travel |

Svi volimo putovati i mnogima je glavna stavka upravo cijena putovanja. Iako možda život i mogućnosti u pojedinim destinacijama nisu skupi, sam put do tamo je najčešće najskuplja stavka cijele organizacije. 

U nastavku vam donosimo koja su mjesta na svijetu hranom, smještajem, javnim prijevozom, i ostalim faktorima još uvijek jeftina i pristupačna iako je samo pitanje vremena kada će globalizacija i njih zahvatiti pa ni ona više neće biti kao što su nekada bila. 

Filipini

Na području Cebu, koja je jedna na najrazvijenijih provincija, mogu se iznajmiti apartmani za 100 € mjesečno. Hrana je jeftina kao na Tajlandu i u Kambodži. Primjerice pivo stoji 50 centa.

Filipini imaju i posebnu vizu za penzionere starije od 35 godina, samo isti moraju položiti u tamošnju banku 34.000 € za život. Za one starije od 50 godina traži se depozit od 6.800 €. Zapravo računa se da oni koji dolaze živjeti na Filipine trebaju imati za mjesečnu potrošnju 540€, a parovi 680 €.

Grčka

 

Grčka nije skupa kao ostale europske zemlje. Cjene u Grčkoj variraju od mjesta do mjesta, ali je i dalje jedna od jefinijih zemalja. Idealna je destinacija za kupovinu različitih paleta proizvoda koje mogu pogoditi svačiji ukus i želju. Cijene su veoma razumne u odnosu na kvalitetu proizvoda i posjetitelji će moći pronaći nešto za svačiji budžet.

Dominikanska republika

Dominikanska Republika smještena je u Karpiskom moru, po ustavnom uređenju je predsjednička republika te se proteže površinom do 48 422km2. Službeni jezik je španjolski ali u svim turističkim središtima možete se sporazumijevati na engleskom jeziku. Pri ulasku u Dominikansku republiku potrebno je kupiti turističku kartu od 10 $.

Mexico city, Mexico

Ukoliko putuje sa portugalskom avio kompanijom TAP tada imate besplatan prijevoz s aerobusomod aerodroma do centra. Inače taxi za tu relaciju stoji 10 -12€. Po Lisabonu se najjednostavnije kretati i metroom. U Portugalu slobodno pijte i u kafiću tražite vodu iz pipe. Za manje od 1 € možete se voziti trajektom koji iz centra vozi do Cacilhasa gdje možete vidjeti Cristo Rei ili otići na obližnju plažu i u neki restoran s morskim plodovima.

Lisabon, Portugal

Bukurešt je često nazivan "Mali Pariz" zbog svoje arhitekture koja je nastala pod francuskim utjecajem. U gradu se odvija bogat društveni život, uz burne noćne provode. U Bukureštu se nalaze brojni muzeji, a u gradu se kroz godinu odvijaju brojni kulturni festivali.

Bukurešt, Rumunjska

Stranim turistima je potrebna važeća putovnica i viza da bi mogli putovati u Indiju. Zahtjev za turističku vizu podnosi se u obliku ispunjenog obrasca i dvije fotografije formata kao za putovnicu. U indiji je i nadalje najrasprostranjenije plaćanja obavljati u novcu. Valuta je indijska rupija IRN (100 paisa). 

Indija

Sofija, Bugarska

Nikaragva

Riga, Latvija