Portugal nudi 9 razloga zbog kojih ga morate posjetiti barem jednom

| Travel |

Ako se ne možete sjetiti 9 razloga zašto posjetiti Portugal, atlantski štit Europe kojeg krase prekrasni pogledi, divne plaže, fantastični lokalni vinogradi, šarmantna sela i fenomenalna hrana, upravo smo vam ih ponudili 5. Istina, sve to možete vidjeti i u Hrvatskoj, no karakteri su potpuno različiti.

Osim što nije preskupa destinacija, Portugal bi vas doista mogao impresionirati turističkom ponudom te prirodnim ljepotama. Na Route Perfect blogu, na kojem se Hrvatska predstavlja kao najromantičnija destinacija koju možete posjetiti za Valentinovo, pronašli smo 9 portugalskih znamenitosti kojima nećete, kao pravi putoholičari, moći odoljeti.

Benagil špilja

Benagil špilja

Benagil morska špilja dio je najpoznatijih sustava špilja te se nalazi nekoliko metara od ribarskog gradića Benagil. Špilja nudi romantičnu osamu i slikoviti krajolik, kristalno čisto more i plavo nebo. Do nje možete doći brodom, no ako se odlučite uzeti kajak ili plivati, pobrinite se da je ocean veoma miran!

Azori

Azori

Tih devet spektakularnih otoka oduzet će vam dah, a boje će vas ostaviti bez teksta. Smaragdno zelena i safirno plava čine vulkanske otoke  spokojnima i slikovitima, a svaki otok nudi jedinstven doživljaj kojeg pruža lokalno stanovništvo. Možete plivati ​​s dupinima, promatrati kitove, jednostavno uživati u krajoliku, ali i uživati ​​u nekim ukusnim portugalskim tapasima dok slušate glazbu uživo.

Aveiro

Aveiro

Aveiro je šarmantan gradić koji skriva dragulje na svakom koraku. Poznat kao "portugalska Venecija", ovaj slikoviti gradić ima lijepe kanale, male mostove i šarene kuće.

Madeira

Otok Madeira

Madeira je egzotičan i magičan otok poznat po svojoj tropskoj klimi i dobrom domaćem vinu. Tropski vrtovi, prirodni bazeni i jarko cvijeće se mijenja i postaju sve divlji i divlji zakoračite li dublje u otok. Madeira izgleda onako kako zamišljate Rajski vrt.

Cabo da Roca

Cabo da Roca

Ova je litica najzapadnija točka Portugala i Europe. Ta koordinatna točka veoma je važna za jedriličare, no nudi i prekrasan panoramski pogled na Serra di Sintru i ocean. Špilja se smatrala rubom svijeta sve do kraja 14. stoljeća, a izolirani svjetionik samo pridodaje dramatičnom krajoliku.

Douro dolina

Douro dolina

Ovaj čarobni krajolik proizvodi neka od najboljih vina u svijetu. Ovdje se možete diviti bujnoj zelenoj dolini kojom teče rijeka, pridružiti se žetvi, posjetiti vinograde i, naravno, piti puno prekrasnog domaćeg vina.

Nacionalni park Peneda-Geres

Nacionalni park Peneda-Geres

Geres je jedini nacionalni park u Portugalu te obuhvaća površinu od 702.90 kilometara kvadratnih. Osim zapanjujućeg krajolika, ovdje možete planinariti, promatrati ptice, posjetiti dvorce, utaboriti se u kamp ili posjetiti mala sela kako biste kušali ukusnu lokalnu hranu.

Sintra

Sintra

Sintra je izvrstan portugalski grad koji se nalazi zapadno od Lisabona. Dio je UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine te je poznat po svojoj fantastičnoj romantičnoj arhitekturi iz 19. stoljeća. Nasuprot zelenih brežuljaka, Sintra izaziva strahopoštovanje te nadahnuće svojim palačama i dvorcima zbog kojih ćete se osjećati kao da se nalazite u bajci.

Capela Dos Ossos, Evora

Capela Dos Ossos, Evora

Ne, ovo nije scena iz horor filma – zidovi i stupovi ove crkve napravljeni su od lubanja i kostiju. Ovu zapanjujuću i šokantnu kapelu sagradili su franjevci iz potrebe – groblja su bila prepuna te su zauzimala dragocjen prostor u Evori, stoga su kosti odlučili preseliti u kapelu, posvećenu kapelicu te tako prihvatiti smrt kao dio života.