Plutajuća replika Venecije je prvi podvodni resort na svijetu

| Travel |

Dubai brzinom svjetlosti stječe ugled inovativnog grada, grada ideja koje ne ostaju samo na papiru te će uskoro postati i domaćin prvog podvodnog luksuznog resorta na svijetu, a riječ je o brodu.

Plutajuća Venecija, odnosno The Floating Venice, projekt je i djelo Kleindienst Grupe vrijedno 680 milijuna dolara. Smješten na The World otocima u Dubaiju s kapacitetom za 3000 gostiju, ovo odmaralište sadržavat će sve potrebno za udoban i luksuzan odmor. Sobe, restorani i rekreacija nalazit će se na četiri palube od kojih će jedna biti pod vodom.

Bilo da stignete brodom, hidroavionom ili helikopterom, bit ćete dovedeni na glavni trg, odnosno Piazzu San Marco, odakle možete otići do podvodnog predvorja za prijavu. Do svoje sobe putovat ćete gondolom koja je uvezena izravno iz Venecije, a ako niste raspoloženi za vožnju gondolom, umjesto toga uvijek možete krenuti do sobe kratkim šetnjama kroz staze i mostove preko kanala.

414 kabina raspoređenih na četiri palube, pružit će gostima nikada prije iskušano iskustvo odmora. No, dok većina hotela ima penthouse ili predsjednički apartman na najvišem katu, ovaj resort pravi dragulj krije na samom dnu, pod vodom.

Podvodna kabina dostupna je gostima koji žele doista nezaboravan odmor, a nudit će pogled na koraljne grebene, kao i (manje uzbudljivu) donju stranu prolazećih gondola.

Gosti također mogu uživati i u 12 plutajućih plaža, trgovinama, 12 restorana i barova (tri će biti pod vodom), kao i prvom podvodnim spa na svijetu. Neki od 24 bazena imat će akrilne baze koje će pružati pogled na koraljne grebene. 

The Floating Venice