Plitvice su apsolutna hit destinacija

| Travel |

Nacionalni park Plitvička jezera

Granice su zatvorene i putovanje je kompliciranije nego ikada no imamo sreću što živimo u zemlji prepunoj lijepih i zanimljivih mjesta. Osim što je prelazak granice otežan dodatan plus za istraživanje vlastite domovine jest što, zbog pandemije, nema turista. Što u prijevodu znači da nema gužva. Zato je sada je pravo vrijeme da istražimo svaki kutak prelijepe Hrvatske. Nacionalni park Plitvička jezera jedan su od prirodnih blaga Hrvatske. Ona su definitivno no.1 destinacija poglavito ako ih do sada niste posjetili. Plitvice su lijepe i po ljeti, ali i po zimi kada je sve obavijeno ledom i snijegom. Što više vrijedi ih posjetiti i dva puta, po ljeti i po zimi.

Plitvice zimi


Svjetska prirodna baština UNESCO-a, Plitvička jezera, administrativno se nalazi u Ličko-senskoj županiji i Karlovačkoj županiji, svega sat i pol vožnje južno od Zagreba. Park je smješten u Gorskoj Hrvatskoj, između planinskog lanca Male Kapele na zapadu i sjeverozapadu i Ličke Plješivice na jugoistoku. U sklopu nacionalnog parka nalaze se šesnaest jezera. Jezera se dijele na Gornja jezera i Donja jezera. Također dio nacionalnog parka jesu i slapovi, a svojom ljepotom ističe se slap, koji je ime dobio po opernoj pjevačici, Milke Trnine.

Veliki slap "Milke Trnine"

Plitvice se mogu obići na više načina jer nacionalni park nudi raznovrsne programe razgledavanja. Nacionalni park moguće je obići u jednom danu no za nešto opušteniji posjet postoje i mnogi hoteli i apartmani u kojima možete prenoćiti. Definitivno najzanimljiviji smještaj nudi Plitvice Holiday Resort. Osim klasičnih hotelskih soba, "Plitvice Holiday Resort" nudi i sve popularniju opciju "glampinga". Ono što nas je posebno oduševilo jesu kućice u krošnji.

Plitvice Holiday Resort


Kada ste na Plitvicama vrijedi posjetiti i predivne Rastoke, obići taj predivan šumski teren s quadovima, veslati, biciklirati, a nikako nemojte propustiti ni vožnju brodom. U okolici postoje brojne druge atrakcije, aktivnosti i zaštićena područja.
Plitvice su najstariji, najveći, najposjećeniji, a možda čak i najljepši nacionalni park u Hrvatskoj i baš zato ih se vrijedi posjetiti.

Plitvice