Pariz je dobio novo mjesto koje svi ljubitelji mode moraju posjetiti

| Travel |

Smještena je na broju 2 Place Vendôme u velikoj zgradi iz 18. stoljeća u kojoj je povijest brenda Louis Vuitton i započela prije više od 160 godina.

U sklopu dvije luksuzne gradske kuće i iza fasade koju je dizajnirao poznati arhitekt Jules-Hardouin Mansart, koji je također i arhitekt Dvorac Versailles, mjesto je gdje je mladi Louis Vuitton otvorio svoju prvu trgovinu. Povratak je obilježen radom arhitekta Petera Marina, koji je zaslužan za povratak brenda Louis Vuitton u novu/staru trgovinu.
Zadnjih gotovo 300 godina No. 2 Place Vendôme bio je dom bogatoj eliti i dvorjanima, uključujući i cara Napoleona III. Izvorno izgrađena kao Hotel Baudet de Morlet i Hotel Heuzé de Vologer, zgrada je svoje otvorenja doživjela davne 1714. godine. No od tada pa do danas interijer zgrade značajno je promijenjen, posebno u destruktivnoj fazi 1980-ih godina.

Iza izvorne fasade neprocjenjive povijesne vrijednosti, Peter Marino pomiješao je tradiciju s inovacijama koristeći se tehnikama i materijalima koji naglašavaju francusku povijest i obrtničku djelatnost, a opet savršeno integrira ultramoderne aspekte.

Uz odjeću i modne dodatke brenda Louis Vuitton, u trgovini se nalaze i 33 suvremena djela umjetnika poput Laurenta Grassa, Yan Pei Ming, Stephena Sprouse, Serge Alaina Nitegeka i Paula Nabulumoa Namarinjmaka.

Bez obzira bili u potrazi za novim modnim komadom Louis Vuittona ili ne, prilikom sljedećeg putovanja u Pariz nemojte zaboraviti dodati Maison na svojoj popis mjesta koja morate posjetiti.