Ovog ćete ljeta imati najljepše fotografije pomoću ove aplikacije

| Travel |

Putovanje

Aplikacija Flytographer, zamisao poduzetnice Nicole Smith, je u osnovi Airbnb za Instagram fotografije s putovanja. Aplikacija povezuje turiste, ljude na medenom mjesecu, i putnike s lokalnim fotografima, eliminirajući potrebu za selfie štapovima i nepotrebnog upita "Možete li nas molim vas slikati?"

Ideja je nastala kada je Smith, kao strastvena putnica, bila na odmoru u Parizu i provodila vrijeme sa svojom najboljom prijateljicom. "Razočarana nespretnim selfijima i mutnim fotografijama koje su slikali stranci, zamolile smo lokalnog prijatelja da snimi neke fotografije dok uživamo zajedno u gradu", objašnjava Smith u intervjuu za InStyle. "Nakon 20 minuta pogledala sam slike na iPhoneu i shvatila da imam najbolji mogući suvenir moguće - neprocjenjive uspomene sa svojom najboljim prijateljicom iz Pariza".

Osim očitih Instagram vrijednosti, ova usluga stvara bezvremenska sjećanja, a podržava lokalne umjetnike i zajednice u cjelini. S više od 350 odabranih lokalnih fotografe iz cijelog svijeta, Smith uvjerava da je iskustvo više kao "zabavna šetnja s lokalni prijateljima" nego zapošljavanje profesionalnog fotografa.