Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama

| Travel |

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Fontana di Trevi

Vjerujemo da svi želimo obići najatraktivnija turistička mjesta na svijetu i vidjeti mnogobrojne spomenike kulture, no ponekad jednostavno ne znate u što ste se uvalili - ili što sve možete očekivati. Prije svakoga puta trebali biste se dobro pripremiti "guglanjem" i provjeriti što sve možete očekivati prilikom posjete raznoraznim turističkim atrakcijama. Primjerice, kako izbjeći nevjerojatno duge redove za Eiffelov toranj? Ili što se krije unutar egipatskih piramida? U nastavku vam donosimo mali popis turističkih atrakcija i što očekivati.

1) Kineski zid - Da biste se mogli prošetati zidom prvo se morate popeti na 4000 strmih stepenica! Naravno, postoje i gondole, no one se brzo popune.

2) Mona Lisa - Mona Lisa se decentno smješka unutar zidina pariškog Louvrea, no ono što vjerojatno niste znali je da vas od slike dijeli red za fotografiranje. Moramo vas upozoriti na to da koliko god se trudili pričekati kraj reda, to se nikada neće dogoditi - turisti su uvijek oko Mone Lise!

3) Mrtvo more - Vjerojatno znate da je ovo more vrlo slano, no pretpostavljamo da vam nije palo napamet da bi vam moglo i naštetiti; Voda iz Mrtvog mora luđački peče uđe li u oči, a ne preporučuje se niti umakanje lica. Savjetujemo i da ne brijete noge prije ovog kupanja, a progutate li vodu morate se odmah obratiti spasiocu. Naravno, tuširanje odmah poslije kupanja je obavezno.

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Pizza Hut u Gizi

4) Piramide u Gizi - Jeste li znali da u piramidi možete jesti u KFC-u ili Pizza Hutu? Koliko god smiješno zvučalo, to zbilja postoji! Također, pazite se trgovaca s devama - sjesti na devu može biti vrlo jeftino, ali će vam zato dobrano naplatiti da bi se spustili s nje.

5) Pompeji - Većinu stvari u Pompejima smijete dirati, na njima stajati, sjediti ili ih slikati.

6) Iguazu slapovi - Kada zamišljamo jedne od najspektakularnijih slapova na svijetu očekujemo prizor s mnoštvom tirkizno plave vode, no istina je drugačija. Na dijelovima slapovi mogu biti tamni poput kave radi krčenja šuma ili pak za vrijeme obilnih kiša.

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Iguazu slapovi

7) Eiffelov toranj - Kada ste u Parizu, Eiffelov toranj je nezaobilazna atrakcija, no kada dođete ispred njega možda ćete poželjeti odmah odustati. Naime, redovi ispred Eiffela mogu trajati po nekoliko sati prije nego uspijete ući u dizalo. No da biste to spriječili ulaznice možete kupiti unaprijed putem Interneta i uštedjeti na vremenu. Druga opcija je penjanje do drugog kata Eiffela, dok ćete za vrh morati čekati dizalo. Upozoravamo: Potrebna je barem blaga kondicija!

8) Kip Slobode - Lady Liberty je jedna vrlo tražena dama, a to potvrđuju i ove činjenice: Da biste ušli u njenu krunu morate rezervirati mjesto unaprijed, po rezervaciji se mogu kupiti maksimalno 4 ulaznice i pojedina osoba smije samo jednom u 6.mjeseci uči u njenu krunu. Zanimljivo, zar ne?

9) Versailles - Sami vrtovi Versaillesa su bolji od palače. Ovi divni vrtovi i parkovi prostiru se na više od 2000 hektara oko palače, a krase ih mnogo bajkovitih fontani i puteva.

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Versailles

10) Sikstinska kapela - Ne smijete fotografirati unutar Sikstinske kapele, a čak su i skrivene fotkice praktički neizvedive.

11) Kosi toranj u Pisi - Kosi toranj se počeo uspravljati! U periodu od 2001. i 2013. ispravio se za gotovo 2.54 centimetra, a osim samog tornja većina turista kaže da se nema što previše za vidjeti.

12) Posljednja Večera - Legendarnu Da Vincijevu sliku u blagovaonici samostana Santa Maria delle Grazie u Milanu ne možete samo vidjeti, morate rezervirati svoje mjesto 2. mjeseca unaprijed i onda je imate pravo samo 15 minuta promatrati. Ako su ulaznice rasprodane, možete riskirati i čekati u redu - možda vam se posreći.

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Grand Canyon

13) Gejzir Old Faithful - Poznat je po svojim erupcijama, no mogli biste čekati i do dva sata da vidite jednu.

14) Grand Canyon - Planinarenje po Grand Canyonu nije jednostavno kao u filmovima. Iz same uprave upozoravaju na to da ste vi ti koji su odgovorni ako završite u bolnici, a ugovorene šetnje kroz kanjon s vodičem mogu uključivati zaleđena područja, odsutnost pitke vode i strme stazice. Razmislite dvaput prije nego se upustite u ovu avanturu jer penjanje uvijek traje duplo više od spuštanja.

15) Fontana di Trevi - U nju svakako ubacite novčić za sreću, a možete odmah zaželjeti i da uhvatite lijepu samostalnu fotografiju iste jer je to praktički nemoguće - uvijek je opkoljena s brdom turista.

Ovo vam nitko ne govori o najvećim turističkim atrakcijama
Eiffelov toranj