Otkrivamo vam zašto je putovanje Ryanairom tako jeftino

| Travel |

Zašto su avio karte Ryanair-a tako jeftine?

Svi znamo kako letjeti avionom može biti veoma skupo. Možda i najskuplji dio putovanja je upravo avionska karta.
Baš zbog cijena letova mnogima su pojedine destinacije nedostupne jer jednostavno nemaju novaca za avionsku kartu. No Ryanair je to promijenio te omogućio mnogim ljudima da slobodno putuju svijetom.
Ryanair je niskobudžetna irska aviokompanija koja je mnogima omogućila letenje avionom zbog vrlo povoljnih avionskih karata koje imaju u svojoj ponudi. Nedavno je Ryanair počeo letjeti i u Hrvatskoj što je mnoge oduševilo. No isto tako mnogi su se zapitali zašto Ryanair ima tako jeftine avionske karte. Mi vam odgovor na to pitanje otkrivamo u nastavku.

Zašto su avio karte Ryanair-a tako jeftine?

1. Starost aviona
Avioni Ryanaira prosječno su stari pet godina. Samo radi usporedbe, neki avioni Croatia Airlinesa su stari čak dvadeset i sedam godina. Novi avioni troše puno manje goriva što utječe na cijenu avionskih karata.
2. Jedna vrsta aviona
Ryanair leti isključivo Boeing 737 avionima što znači da cijela posada kao i mehaničari trebaju biti trenirani i obučeni samo za jednu vrstu aviona. To iziskuje puno manje vremena i novaca što automatski utječe na cijenu karte.
3. Sjedala
Sjedala u Ryanairovim zrakoplovima se ne mogu spustiti niti pomaknuti kako bi u unutrašnjosti aviona bilo što više prostora odnosno mjesta za što više ljudi.
4. Dodatno naplaćivanje
Kada letite Ryanair kompanijom sve se dodatno naplaćuje od vode i hrane pa čak i rezervacija sjedala.
5. Ne slijeću na velike aerodrome
Ryanairovi zrakoplovi rijetko kad slijeću na velike odnosno glavne aerodrome. Veliki aerodromi su skupi.
6. Manje zaposlenih
Avionska kompanija Ryanair ima puno manje zaposlenih od ostalih avio kompanija jer se sve radi online. Od kupnje karata, preko rezervacije sjedala pa sve do check in-a.