Otkrivamo vam najpoželjinije skijaške destinacije ove godine te koje korona mjere vrijede za skijaše

| Travel |

Sve što trebate znati o skijanju u doba korona pandemije

Zimske praznike volimo jednako kao i ljetne, a to je tako iz više razloga. Advent, Božić, Nova Godina, sve nas to veseli, ali skijanje je naša omiljena zimska aktivnost. Nema ništa ljepšeg od tjedan dana provedenog na planinskim obroncima.
Nažalost prošle dvije godine odlazak na skijanje je bilo gotovo neizvedivo zbog pandemije koronavirusa. Umjesto najpopularnijih destinacija u Austriji i Italiji, Hrvati su prošle godine skijali na Kopaoniku i Jahorini. Bliži se tako zvani hrvatski tjedan skijanja koji tradicionalno započinje nakon Nove Godine i zato vam mi u nastavku otkrivamo što je sa skijanjem ove sezone uzimajući u obzir korona mjere.

Sve što trebate znati o skijanju u doba korona pandemije

1. Austrija
Austrija je najpopularnija skijaška destinacija ako se pitaju Hrvati no ove godine će skijanje u Austriji biti teško izvedivo zbog pandemije koronavirusa. Austrija ima vrlo stroge mjere protiv pandemije tako da na skijalište možete samo ako ste preboljeli koronu, a za vrijeme skijanja morate nositi FF5 masku.
2. Italija
Nakon Austrije, većina se Hrvata uobičajeno odlučuje za skijanje u Italiji. Na skijanje u Italiji možete ako ste preboljeli koronu, ako ste cijepljeni ili ako imate negativan PCR test.
4. Bosna i Hercegovina
Prošle godine je Jahorina bila jedna od najposjećenijih skijaških destinacija zato što su ostala skijališta bila zatvorena zbog pandemije. Tako će čini se biti i ove godine jer BiH ne mari previše za korona mjere to jest u prijevodu za odlazak na skijanje u BiH potreban vam je samo negativan test na koronu kako biste mogli prijeći granicu.
5. Srbija
Ista stvar je i sa Srbijom. Kopaonik je prošle godine bio apsolutni hit, a za skijanje i tulumarenje na skijalištima u Srbiji potreban vam je negativan test na koronu kako biste mogli prijeći granicu te negativan test ako želite biti u kafiću, klubu ili restoranu nakon 22 sata.

6. Slovenija

Slovenija postaje sve popularnija ski destinacija među hrvatima zbog mnogobrojnih planina ali i neposredne blizine našoj državi. Slovenija ima odlična skijališta s mnogo staza, kao što su npr. Krvavec, Vogel, Kranjska Gora ili Rogla koja je idealna za početnike.  Za ulazak u državu potrebna vam je Covid potvrda, PCR test ili potvrda o preboljenju, a maske su obavezne u redovima i u zatvorenim prostorima.