Okusite gastro scenu Dubaija uz Emirates

| Travel |

 

Dubai je vodeća svjetska destinacija u mnogim aspektima pa tako ni gastronomija nije iznimka. Uz najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifu, ali i neke od najvećih šoping centara, taj grad izdvaja i nevjerojatno kulinarsko iskustvo zbog multikulturalnosti i kreativnosti gastro-ponude na tom području.

U ovom gradu žive pripadnici više od 200 nacionalnosti pa iz tog razloga mora zadovoljavati potrebe raznih kultura. Posjetitelji u svakom trenutku mogu uživati u raznovrsnim jelima pripremljenim u arapskim, meksičkim, indijskim, japanskim, korejskim ali i francuskim, talijanskim, britanskim i njemačkim restoranima. Oni koje zanima kuhinja Bliskog istoka, u Dubaiju mogu kušati različite okuse arapske hrane, a među njima i libanonske delicije. Bez obzira na preferencije, Dubai nudi širok spektar poslastica koje će zadovoljiti sve ukuse.

Jedan od najpoznatijih godišnjih gastronomskih događanja, Dubai Food Festival, održat će se od 26. veljače do 14. ožujka.

Ovaj krovni festival zapravo okuplja nekolicinu tematskih festivala kao što su Taste of Dubai, Beach Canteen i Dubai Restaurant Week, a posjetitelji mogu uživati u delicijama brojnih kultura pripremljenima od strane vrhunskih kuhara.

To je savršena prilika za isprobavanje novih okusa te hedonističko prepuštanje zadovoljstvu svakog obroka, od street fooda sve do luksuznih restorana.

Taste of Dubai održava se od 12. do 14. ožujka i predstavlja najbolje od najboljeg u kulinarskom svijetu. Posjetitelji mogu uživati u kreacijama poznatih kuhara, živoj glazbi i pićima, a ove se godine očekuje oko 25 tisuća posjetitelja.

Još jedno od događanja koje svake godine uživa posebnu pozornost je Beach Canteen. Taj festival održava se na prekrasnoj plaži Jumeirah te je besplatan za sve posjetitelje, a uz kamione s hranom, glazbu i razne radionice zabava je osigurana za cijelu obitelj.

Imajući na umu suptropsku klimu, kasni zimski mjeseci kad se navedeni festivali održavaju idealno su vrijeme za nesmetano istraživanje Dubaija. U bogatom gastronomskom okruženju koje taj grad nudi svakodnevno se mogu otkriti novi okusi, a budući da je zahvaljujući vrhunskim kuharima zagarantirana najbolja verzija jela, istaknuti festivali zaintrigirat će i najzahtjevnije gurmane. Bez obzira na popularnost kulinarskih festivala, Dubai je cijele godine nepresušan izvor gastronomskih zadovoljstava.

Zrakoplovna kompanija Emirates u svojoj ponudi ima više od 150 destinacija u 84 zemlje diljem svijeta te ima jednu od najmlađih flota koju čine zrakoplovi tipa Boeing 777 i Airbus A380.

Emiratesovi putnici u svim klasama u zrakoplovu mogu uživati u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu s više od 4.500 kanala najnovijih filmova, glazbe i TV programa.

Putnicima su također dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade. Emirates povezuje Zagreb s Dubaijem izravnim letom zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER u ljetnom redu letenja dok u zimskim mjesecima letove preuzima partnerska aviokompanija FlyDubai uz koju je putnicima također na raspolaganju globalna Emiratesova mreža sa samo jednim presjedanjem u Dubaiju.