Najveći zatvoreni vodopad na svijetu se gradi u Singapuru

| Travel |

Designer Boom

Svjetski poznati arhitekt Moshe Safdie projektirao je novu zgradu aerodroma Jewel Changi u Singapuru koja će biti otvorena 17. travnja.

Završni radovi su u tijeku, a najupečatljiviji dio je čarobni vrt u sklopu kojeg će se nalaziti najveći zatvoreni vodopad na svijetu.

Aerodrom Jewel Chang prostire se na 130.000 kvadratnih metara, a cijena gradnje procjenjuje se na 1,2 milijarde američkih dolara. Najupečatljiviji dio ovo projekta je Rain Vortex , najveći zatvoreni vodopad na svijetu koji je visok 40 metara.

Designer Boom

Olujno vrijeme je česta pojava u Singapuru pa je Rain Vortex dizajniran da odvodi 40.000 litara kišnice po minuti. Strujanje vode hladit će zrak ispod kupole, a sakupljena voda će biti ponovo korištena.

Oko vodopada će se nalaziti "šumska dolina", terase koje će krasiti 200 vrsta biljaka. Ovaj vrt na četiri kata će činiti jednu od najvećih zatvorenih zbirki biljaka u Singapuru. Osim toga, na aerodromu će se nalaziti različite prodavaonice i restorani te hotel sa 130 soba.

Aerodrom Chang je sedmi najprometniji aerodrom na svijetu za međunarodni promet. Statistike pokazuju da je prošle godine kroz njegova četiri terminala prošlo rekordnih 65,6 milijuna putnika.

Jewel Changi Airport - The World's Best Airport