Nekoliko istina o hotelskim sobama

| Travel |

Hotelske sobe i apartmani na prvi pogled uvijek izgledaju gotovo potpuno savršeno. Krevet je perfektno posložen, kupaonica je svjetlucavo bijela i teško ćete pronaći komadić prašine na svježe očišćenim tepisima. Ili barem to tako izgleda. Nažalost, izgled može zavarati.

Internetska stranica Thrillist odlučila se obratiti hotelskom osoblju kako bi saznali prljave tajne koje hotel ne želi podijeliti sa svojim gostima. Nikad. Možda ćete htjeti ostati kod kuće nakon čitanja ovog...

Nikada ne dodirujte jastuke osim onog na kojem ćete prespavati.

Ti ukrasni jastuci na hotelskom krevetu mogu izgledati prekrasno, ali oni su raj za klice. Ako se pitate zašto se ti jastuci na engleskom zovu "throw pillows"? Zato što ih bacaju (throw) s kreveta na pod i ne ispiru se između gostiju nego se stavljaju natrag na krevet.

Ne koristite čaše u kupaonici.

Čaše u sobama nisu očišćene s niti jednim proizvodom za čišćenje. One su samo isprane vodom i osušene ručnikom. Osoblje želi (i mora) očistiti što više soba i apartmana u ionako kratkom roku te zato i nemaju vremena za temeljito pranje stvari. Samo su tuš, kada, umivaonik i WC očišćeni sredstvima za čišćenje. Čaše koje su kod mini bara, obavezno isperite vodom, nebitno što su zamotane u plastičnu vrećicu.

Izbjegavajte rezervaciju online.

Rezerviranje sobe putem interneta možda i jest najpovoljnije, ali će vam biti dodjeljen najgori paket (soba ili apartman), kaže turistički agent. Hotelski su menadžeri odlučili bolje sobe dodijeliti putničkim agencijama, a lošije online bookingu. Razlog tome je što hotelijeri smatraju da osobe koje online rezerviraju sobu traže najjeftiniji smještaj, dok su klijenti putničkih agenata odaniji gosti koji će se vraćati više puta.