Najpopularnija vjerovanja za sretan put

| Travel |

Instagram/ @travel_inhershoes

Svako putovanje je upoznavanje novog, odlazak od svoje zone komfora, svog doma te je kao takvo uglavnom pozitivno iskustvo i neprocjenjiva avantura, ali nepredviđeni događaji mogu nam putovanje učiniti i izuzetno negativnim iskustvom.

Kako bi imali sretno i bezbrižno putovanje ljudi su razvili nekoliko rituala koji se obave prije samog početka putovanja. U nastavku navodimo najpoznatije od njih.

Prvi ritual koji ćemo spomenuti je ujedno i najrašireniji. Radi se o prosipanju određene količine vode iza osobe koja je krenula na neki put. Vjeruje se da tekuća voda simbolizira pokretnost, lakoću pokreta te da se prosipanje vode čini da bi nekome put na koji je pošao išao glatko kao prosuta voda.

Druga stvar na koju putnici obraćaju pažnju je i sretni broj. Ako je npr. vaš sretni broj 7 onda je velika vjerojatnost da ćete u avionu rezervirati mjesto s tim brojem, a po mogućnosti i prilagodite datum putovanja tom broju.

Djetelina s četiri lista je univerzalni simbol za sreću pa se i ona preporučuje u slučaju putovanja. Za sreću se također koriste i amajlije kao što su sretni novčići, zečja šapa, poseban privjesak za ključeve i sl. Zanimljivo je da se smatra da, prema nekim vjerovanjima, djelovanje amajlije se povećava ako se ista nalazi u lijevom džepu.

Osjećaj da ste odradili rituale za sreću doprinosi osjećaju sigurnosti pa se na svojim putovanjima možete posvetiti odmoru, obilasku znamenitosti, hvatanju najboljih selfija, kupovini suvenira i uživanju sa suputnicima.