Najpopularnija božićna drvca diljem svijeta

| Travel |

New York, Rockefeller center

Za većinu nas blagdani ne bi bili potpuni bez božićnog drvca, i ove je godine velika većina nas odlučila svoje borove okititi puno ranije kako bi godinu ipak završili s u pozitivnom i veselom duhu. S obzirom na okolnosti u ovoj godini želimo da nam blagdansko veselje potraje što dulje. Neki vole umjetne borove, neki ne mogu zamisliti Božić bez mirisa pravog bora, neki bole onak u tegli da ga poslije mogu zasaditi, a neki se okreću održivijim varijantama od kartona, drva i sličnim opcijama. Isto je i s ukrašavanjem, netko boli samo crveno, netko bijelo, netko minimlistički, netko kiti uvijek isto i tradicionalno, a netko svake godine drugačije. Kako bilo, nema tko ne voli božićna drvca kao dio blagdana. 

Božićna drvca postavljaju se i po svima gradovima i trgovima diljem svijeta i fotografije nekih od njih iz godinu u godinu obilaze svijet. Oni su u većini gradova i svojevrsna turistička atrakcija jer ih turisti namjenski obilaze i dive im se. Na prvu, sigurno najpoznatije je one u New Yorku i to ne samo zbog filma Sam u kući već zbog cijelokupne kulise, priče  i atraktivnosti samog grada. 

No istraživanje koje je proveo DIYs.com na temelju pretraživanja na Googleu, hashtagova na Instagramu, visini bora i broja kuglica koje ga krase neko drugo je drvce ipak dospijelo na prvo mjesto liste najpopularnijuh božićnih drvca na svijetu. 

Naime, prema ovim kriterijima, božićno drvce u talijanskom gradu Gubbiu najpopularnije je drvce na svijetu i to zbog svoje visine i broja kuglica. Radi se o najvišem drvcu na listi jer je napravljeno preko cijele planine i ima i najviše kuglica – njih čak 16.400.  

Gubbio

Odmah iza njega nalazi se po nama najpoznatije drvce na svijetu – ono u Rockefeller Center u New Yorku. Riječ je o globalno najguglanijem božićnom drvcu i drvcu s najviše hashtagova na Instagramu (53.000).

Treće mjesto zauzelo je božićno drvce u Vilniusu, glavnom gradu Litve. Radi se o 24 metara visokoj metalnoj instalaciji ukrašenoj svjetlima koja mijenjaju boju, metalni okvir ukrašen je pravim granama smreke, sakupljenim sa srušenih stabala iz obližnjih šuma.

Trafalgar Square, London

Drvce koje ukrašava londonski Trafalgar Square, predivna nordijska jela nalazi se na devetom mjestu ljestivice, a ujedno je treće najguglanije drvce na svijetu, sa 7.660 pretraživanja mjesečno. Deseto mjesto zauzelo je božićno drvce smješteno na Crvenom trgu Moskvi

Cijelu listu najpoznatijih bižićnih drvca nađite u nastavku:

1. Božićno drvce u Gubbiu, Italija

2. Božićno drvce u Rockefeller Centeru u New Yorku

3. Božićno drvce u Vilniusu, Litva

4. Plutajuće božićno drvce u Rio de Janeiru, Brazil

5. National Christmas Tree u Washingtonu

6. Božićno drvce na Trgu Zócalo u Mexico Cityju

7. Božićno drvce na Trgu Puerta del Sol u Madridu

8. The Great Christmas Tree u Strasbourgu

9. Božićno drvce na Trafalgar Squareu u Londonu

10. Božićno drvce na Crvenom trgu u Moskvi