Najbolja skijališta u susjedstvu na koja trenutno možete ići

| Travel |

Skijališta u susjedstvu

Pandemija koronavirusa zaustavila je svijet pa tako i skijašku sezonu na mnogim skijalištima. Popularna skijališta, na čijim stazama skija tisuće Hrvata svake godine su prazna. Oaze snijega su puste, restorani su zatvoreni, nema apres ski partija, gondole ne voze. Doći do omiljenih skijaških destinacija, za Hrvate, poput Kronplatza ili Nassfelda ove je godine komplicirano zbog testova za koronu to jest općenito zbog situacije koju je izazvao koronavirus. Unatoč tomu ljubitelji skijanja ne trebaju očajavati jer u našem susjedstvu ima odličnih skijališta čije skijaške staze mogu komparirati i najboljim europskim skijaškim destinacijama. Također ni popratnog sadržaja ne manjka, apres ski partiji se održavaju, a hoteli imaju odličnu ponudu poput wellnessa, restorana i svega ostalog. Odlučite li se na odlazak na zimski odmor mi Vam predlažemo top tri skijaške destinacije u našem susjedstvu.

Skijaška sezona 2021

1. Kopaonik (Srbija)
Kopaonik je mjesto koje zasigurno može komparirati svjetski poznatim skijalištima. . Kopaonik je ustvari najveći planinski masiv u Srbiji, a njegov najveći vrh je Pančićev vrh (2017 metaranadmorskevisine). Skijalište se sastoji se od 36 uređenih skijaških staza i 24 žičare stoga će Vam uživanje u skijanju biti zagarantirano. Smještaj na Kopaoniku je vrlo raznolik. Svojom cijenom, ali i kvalitetom se izdvaja "Grand Hotel & Spa". Grand Hotel smješten je u samom centru Kopaonika te ima sjajnu ponudu unutarnjih i vanjskih bazena, sauna, turske kupelji i sve ostale Wellness sadržaje. Također ponuda jela i pića je odlična, a za noćenje u navedenom hotelu morat ćete izdvojiti i do 200 eura. Kopaonik nudi ostale smještajne jedinice od hotela Grey ili Gorski hotel pa sve do jeftinijeg smještaja u apartmanima. Oni koji na skijanje ne idu samo zbog skijanja već i zbog zabave na ski partijima Kopaonik je pravo mjesto za njih jer im na Kopaoniku zabave neće nedostajati. Ponuda kafića, restorana, kafana i klubova je ogromna.

Zimski odmor

2. Jahorina (Bosna i Hercegovina)
Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini,a njezin najviši vrh je Ogorjelica (1916 metaranadmorskevisine). Jedna od prednosti Jahorine sigurno je i njezina blizina glavnom gradu BiH. Sarajevo je udaljeno svega 28 kilometara. Jahorina, kao skijalište, se proslavila na Olimpijskim igrama u Sarajevu jer su se na Jahorini održavale ženske alpske discipline. Skijalište Jahorina raspolaže s 45 kilometara skijaških staza te s najmodernijim žičarama. Staze su raznolike te se za svakog može pronaći idealna staza jer Jahorina nudi i staze za početnike kao i staze za napredne skijaše. Ponuda hotela i apartmana je velika i cjenovno prihvatljiva. "Hotel Vučko" jedan je od izvrsnih hotela na Jahorini, u kojem ćete noćenje platiti oko 80 eura po osobi, a koji ima mnogobrojne popratne sadržaje. Jahorina je idealna za mlade skijaše koji su željni dobre zabave jer noćni život tamo je vrlo zabavan.

Skijanje

3. Kupres (Bosna i Hercegovina)
Još jedno poznato bosansko-hercegovačko skijalište je Kupres. Kupres je i ranije bio jedno od omiljenih vikend skijaških destinacija mnogim Dalmatincima jer se nalazi na dva sata vožnje od Splita. Kupres nudi četiri skijaške staze ukupne duljine od trinaest kilometara te dvosedežnicu i ski lift. Kupres u ponudi ima mnogobrojne apartmane, ali i poznati hotel Adri Ski koji se ističe obiteljskom atmosferom. Kupres ima veoma bogat noćni život stoga svi uzrasti mogu pronaći zanimaciju kada se staze zatvore.