Na popisu 12 najboljih skrivenih europskih otoka našla su se čak 3 hrvatska!

| Travel |

Novinar i putopisac Huffington Posta, Mark Hodson, nedavno je objavio popis na koje se nalazi 12 europskih otoka koji su idealni za bijeg od stresa i pravo mjesto za odmor duše i tijela. Među 12 najboljih, u konkurenciji s turističkim velesilama kao što su Grčka, Portugal i Španjolska, Hrvatska prema popisu zajedno s Italijom može ponuditi najviše takvih idealnih otoka - čak 3. Riječ je o otocima koji nisu klasične turističke destinacije i atrakcije, već povučene i još neotkrivene prirodne ljepote koje nažalost (ili sreću) mnogi turisti nisu okupirali tijekom ljetne sezone.

U nastavku saznajte o kojim je to hrvatskim morskim biserima riječ...

Sveti Klement, Palmižana

1. Sveti Klement, Palmižana

Dvadeset minuta brodom od blještavog otoka Hvara, Sveti Klement pruža idealan kontrast svom glamuroznom starijem bratu. Postoji samo jedan hotel na otoku koji je u obiteljskom vlasništvu, Palmižana, kojeg krase prekrasni vrtovi, jednostavne, ali udobne sobe i dva restorana, Palmižana Meneghello i Toto Beach restoran gdje se služe svježa riba i tradicionalna jela Hrvatske. Posao je u istoj obitelji već više od 100 godina, stvarajući tako jedinstvenu atmosferu. 

Lošinj, Čikat

2. Lošinj, Čikat

Poznat po zelenim brežuljcima koji se protežu duž nedotaknute obale, Lošinj obiluje ugodnim tradicionalnim hrvatskim šarmom. Nikako ne smijete propustiti uvalu Čikat, koja ima dugu pješčanu plažu i pouzdan povjetarac idealan za surfere i/ili kite-surfere. U blizini luke Mali Lošinj - glavnog grada na otoku - nalazi se jedna od najslikovitijih luka na cijelom Mediteranu, s pogledom na zelene otoke duž horizonta.

Otok Šipan

3. Otok Šipan

Najveći otok skupine Elafita, samo jedanaest milja udaljen od Dubrovnika, Šipan, zadržava atmosferu izblijedjelog glamura koji datira iz 16. stoljeća kada su bogate obitelji Dubrovnika izgradile kuće za odmor na samom otoku. Osim prekrasnih plaža, unutrašnjost krase brda sa starim vinogradima, maslinicima i nasadima citrusa te nekoliko pospanih sela. Lijepi grad u Šipanskoj Luci ima tradicionalni dalmatinski ugođaj, s terakotom natkrivenim kuća, mramornim ulicama i ribarskim konobama.