Na listi najpoželjnijih destinacija nalazi se i Dubrovnik

| Travel |

Dubrovnik na listi najpoželjnijh destinacija

PopSugar objavio je listu na kojoj se nalazi 12 najpoželjnijih destinacija 2017. godine.  Lista je napravljena uvažavajući najpopularnija mjesta koja su se u ovoj godini najčešće djelila na društvenim mrežama. Na listi od 12 destinacija nalazi se i Dubrovnik.

1.  Dubrovnik, Hrvatska, ovaj je grad je u 2017. postao  jedna od najposjećenijih europskih destinacija. PopSugar navodi kako ima šarmantnu arhitekturu, prekrasnu obalu i plaže. Kao jedan od bitnijih faktora navode i činjenicu kako ga je mega uspješna serija Game of Thrones lansirala na vrh popisa poželjnih destinacija.

2. Havana, Kuba, se na popisu nalazi odmah iza Dubrovnika. Havana je bogata salsa barovima i uzbudljivim mjestima s latino i jazz glazbom. Kokteli, prijateljski raspoloženi lokalci, bogata kultura i povijest čine Havanu jednom od destinacija koju bi svatko trebao posjetiti.

3. Bali, Indonezija, destinacija je koju trebaju posjetiti oni koji su u potrazi za rajem na zemlji. Uz hramove i niz mjesta za meditaciju, joga na plaži, ronjenje oko koraljnih grebana i surfanje, samo su neke od avantura koje možete doživjeti na Baliju.

4. Marrakesh, Maroko, grad koji je pun prekrasnih palača, tkanina i živih bazara. Centar grada savršena je mješavina starog i novog.
5. Tel Aviv, Izrael, prema PopSugaru je jedan najživljih gradova na svijetu. Grad u kojem se povijest susreće s inovacijama, destinacija s najljepšim plažama, kuhinja bogata svježim namirnicama, prijateljski raspoloženim mještanima i živahnim noćnim životom.

6. Cape Town, Južna Afrika, grad ispunjen raznovrsnim restoranima, s plažom na kojoj je 3000 pingvina oduševit će jednako one koji vole životinje kao i ovisnike o Instagramu.

7. Chiang Mai,  Tajland, je oduvijek bio popularna turistička destinacija, a Chiang Mai nametnuo se kao popularno mjesto za one koji traže opuštenije mjesto.

8. Honolulu, Havaji, su lokacija na kojoj ćete pronaći sve, od povijesnih znamenitosti do izvrsne hrane. Osim toga, tamo se nalazi najprepoznatljivija plaža na svijetu Waikiki.

9. Lisabon, Portugal je u 2017. postao top destinacija. Lisabon ima prekrasne plaže i šareno obojene zgrade, zanimljivu kulturu, finu hranu i bogat noćni život.

10. Tokyo, Japan, užurbani grad savršen za istraživanje.

11. Reykjavik, Island, destinacija mitskih bića i magične prirode. Imate li sreće doživjet ćete polarnu svjetlost.

12. New York, New York grad koji morate vidjeti. Lokacije kao Central Park, Times Square i Brooklyn Bridge na Instagramu se pojavljuju najčešće. Kulinarska scena, popularne atrakcije, izložbe i još mnogo toga. Isplati se naći bar s panoramskim pogledom s krova da vidite cijeli grad.