Luksuzni resort usred pustinje u Utahu

| Travel |

Amangiri što u prijevodu znači "mirna planina", resort je smješten na čak 2 i pol milijuna kvadrata u kanjonu Point u južnom Utahu u blizini granice s Arizonom i sve je o čemu ste nekad sanjali. Mir, tišina, pustinja, bazeni, luksuz i ljepota glavne su odrednice ovog savršenog resorta koji se smjestio u zaštićenoj dolini koja ima pogled na poznati zaštićeni dio kanjona poznat pod nazivom „Grand Staircase Escalante National Monument“.

Arhitektonski, resort je dizajniran kako bi se prirodnim bojama, materijalima i teksturama uklopio u vrlo dramatično okruženje. Iako su strukture ogromne i u proporciji s prirodnim okruženjem pružaju intimnu atmosferu iz koje možete uživati u krajoliku.

Hotel je pak sam dizajniran da izgleda kao masivan blok stijena koji se prirodno izdignuo iz zemlje. Kako bi postigli ovaj prirodni izgled, arhitekti su koristili smjese od lokalnog pijeska i cementa, a sve kako boja i gustoća građevnog materijala odgovarala okolnim geologijskim formacijama stijena.

Amangiri resort, Utah

Amangiri resort smjestio se na 25 minuta vožnje od najbližeg gradića Page u Arizoni i 15 minuta vožnje od obale jezera Powell. Do resorta se vozi malom, pustom, zavojitom cesticom koja se spušta u dolinu i vodi direktno do glavnog ulaza resorta s paviljonom.

Paviljon je izgrađen u stijeni koja je smještena oko glavnog bazena i u njemu su smješteni veliki dnevni boravak, galerija, knjižnica, blagovaonica, privatni separei za objed te veliki vinski podrum.

Postoje dva smještajna krila koja se iz glavnog paviljona prostiru prema pustinji, a u kojima se nalazi 16 apartmana u jednom, poznatijem kao „Desert Wing“ i 18 apartmana te „Aman Spa“ u drugom „Mesa“ krilu. Pogledi koji se pružaju iz apartmana veličanstveni su i prostiru se preko netaknute doline okružene masivnim stijenama.

Ako želite uživati u ovom ultimativnom miru i luksuzu morati ćete planirati svoj put više od 8 mjeseci unaprijed jer su u ovom trenutku puni do srpnja sljedeće godine. Cijena apartmana po noći kreće se od 6.000 pa sve do 30.000 kuna, no ako ste u mogućnosti ovo je mjesto koje morate posjetiti.