Luksuzni hotel načinjen od soli u Boliviji

| Travel |

Palacio del Sal u Boliviji

Luksuzni hotel načinjen od soli nalazi se u Uyuni u Boliviji. U izgradnju soba, bara i bazena uloženo je 10.000 tona soli, a u luksuznom hotelu sagrađene su i suhe saune, parne sobe te naravno prostorije za uživanje u slanoj kupki. Za izgradnju nevjerovatnog kompleksa bilo je potrebno dvije godine. Također, nakon svake kišne sezone hotel se obnavlja. Na ideju za ovakvu vrstu hotela došao je Juan Quesada i prvi put je sagrađen sredinom devedestih godina, a obnovljen je 2002. godine.

Bilo je pokušaja da se sagradi još nekoliko takvih hotela u Boliviji no Palacio de Sal, kako je nazvan ostao je najveći i najluksuzniji. "Hotel je neprocjenjiv. Svi naši gosti su apsolutno oduševljeni, a mnogi su pokušali lizati zidove i namještaj koji su načinjeni od soli samo kako bi se uvjerili u to. Mi garantiramo da zaista je tako. Hotel izgleda poput palače i ima jedinstvenu infrastrukturu", rekao je zaposlenik u hotelu Pedro Pablo Michel Rocha.

Od natrijklorida su čak izgrađeni i stolovi, stolice, bazen i rupe za golf. U hotelu se nalazi 16 soba, a cijena noćenja se kreće od 106 eura.