Kuba je hedonistički raj koji morate posjetiti

| Travel |

Posjet Kubi djeluje kao da ste se vremeplovom vratili u prošlost.

 

Prve asocijacije na spomen Kube svima su cigare, rum, kokteli, pješčane plaže, salsa, revolucija, Che Guevara i Castro, ali Kuba nudi puno više.

Instagram/@agostinasaracco

Istinsku Kubu najbolje možete upoznati putujući duž obale, šetajući ulicama i pričajući s lokalnim ljudima. Odlučite li se za šetnju ulicama stare Havane, ritam salse u klubovima Trinidada ili izležavanje uz koktele i cigare na Cayo Largo plažama, Kuba će vas zasigurno neće razočarati.

Instagram/@abi.chiu

Veći dio zemlje isti je kao i u vrijeme kada je embargo stupio na snagu, a ovu otočnu destinaciju odlikuju luksuzna arhitektura i nevjerojatna prirodna ljepota.

Instagram/@agostinasaracco

Kubanske plaže, s bijelim mekim pijeskom, kristalnim morem i koraljnim grebenima, ubrajaju se među najljepše plaže Kariba, a najpoznatije obalno mjesto za odmor na Kubi je Varadero.

Također, Kuba se može pohvaliti spektakularnim nacionalnim parkovima od kojih je Nacionalni park Humboldt, zbog jedinstvene flore i faune, upisan pod zaštitu UNESCO-a.

Instagram/@agostinasaracco

Gastronomima je poznato da je kubanska kuhinja nastala kao mješavina utjecaja španjolskih, afričkih i karipskih načina pripremanja jela te da se bazira na morskim plodovima. Nacionalno jelo se zove ”ahiako creolio” te je spoj povrća i različitih vrsta mesa, dok je jedan od najpoznatijih kubanskih specijaliteta jelo s rižom i piletinom naziva "Arroz con Pollo".

Instagram/@agostinasaracco

Plantaže za uzgoj kave nalaze na brdima Sierra del Rosario te ih je moguće posjetiti i uživati u degustacijama. Ljubitelji kave, zasigurno, će uživati u jedinstvenom i dugotrajnom okusu kubanske kave koja se poslužuje obična crna u maloj šalici.

Kuba je poznata po cigarama te se na otoku nalazi nekoliko tvornica duhana koje su otvorene za javnost i u kojima možete dobiti uvid u tajne izrade cigara.

Nemoguće je doći na Kubu i ne zaplesati u ritmovima salse, merenguea ili bachate. Glazba je sastavni dio Kube te su rijetki oni koji uspiju odoljeti plesnim pokretima. Svake godine u srpnju održava se karneval Fiesta del Fuego, u Santiagu, uz mnoštvo plesa i vatrometa.

Ovaj hedonistički raj kao stvoren je za bijeg od stvarnosti i stvaranje uspomena koje nikada nećete zaboraviti.

Instagram/@laconolial1861