Koju destinaciju odabrati za medeni mjesec ako imate manji budžet?

| Travel |

Ako planirate vjenčanje (ili netko vama blizak) onda znate da je bračno putovanja tj. "medeni mjesec" jedna jako važna stavka prilikom planiranja. Ako ste mladi par i nemate velik budžet za putovanje, onda ste sigurno u problemu jer nemate baš puno opcija koje će zadovoljiti sve vaše želje, ali i bankovno stanje. Upravo smo zato odabrali top 5 najboljih lokacija diljem svijeta koje će zadovoljiti svačiji ukus - važno je da odabir prilagodite vašem budžetu, geografskoj lokaciji koja vam odgovara i koja vas zanima, sezoni u kojoj putujete te naravno - vašim (i partnerovim!) željama. 

 

Hrvatska

Ne morate putovati daleko ako želite odmor na sunčanim plažama - lijepa naša Hrvatska mjesto je predivnih tajnovitih plaža i neotkrivenih mjesta. S obzirom na čisto more, predivan pijesak i božanstvenu gastronomiju, Hrvatska je i dalje među jeftinijim destinacijama u Europi. A ako poželite tijekom medenog mjeseca posjetiti i neka susjedna mjesta, Mostar te Kotor su udaljeni svega nekoliko sati. 

Little Green Bay hotel, Hvar

Irska

Možda vam se Irska ne čini kao tipična destinacija za bračno putovanje, ali oni parovi koji obožavaju prirodu, divljinu i aktivan odmor će ju obožavati. Irska ima nevjerojatno jeftin smještaj, a njihova predgrađa su jedna od najljepših mjesta na svijetu. Planinarite zajedno, vozite bicikle i šetajte uz zalazak sunca. Dvorac Lough smješten je na zapadnoj obali Irske što ga ujedno čini jedinstvenom prilikom da tamo i odsjednete koju noć. Može li romantičnije od toga? Plus: ako je ova destinacija bila dovoljno dobra za bračno putovanje Kim i Kanyea, onda se ni vi nećete žaliti...

Giants Causeway Beach, Irska
Giants Causeway Beach, Irska

 

 

Pariz

Grad ljubavi ultimativno je najromantičnije mjesto i kao očit izbor morali smo ga uvrstiti na listu. Kao najpopularnije mjesto u Europi koje novopečeni bračni parovi biraju za prvi zajednički odmor, Pariz nije tako skupa destinacija što se tiče smještaja i avionskih karata. Krenete li dovoljno rano u planiranje i rezerviranje, možete uhvatiti nevjerojatno dobru ponudu. Prekrasnih lokacija u Parizu ne manjka, romantična atmosfera grada osjeti se na svakom koraku, a prekrasna sjećanja nikad nećete moći zaboraviti. 

Eiffelov toranj, Pariz

Portugal

Iako je često zanemaren kao destinacija za bračno putovanje, u Portugalu ćete pronaći neke od najromantičnijih plaža na Mediteranu. Najbolje od svega: ovdje nećete pronaći ni približno toliko ljudi i turista kao u susjednoj Španjolskoj. Algarve je i dalje najpopularnije odredište u Portugalu, posebice ljeti. Ako imate vremena svakako svratite u Lisabon i posjetite Sintru i Cascais – dva najveća Portugalska blaga.

Duoro Valley, Portugal
Duoro Valley, Portugal

Tajland

Poznata kao zemlja osmijeha, nije ni čudno što parovi odlaze na Phi Phi otoke, Krabi i ostale destinacije oko Tajlanda. Phuket je i dalje jedan od top odabira turista zato što je u posljednjih nekoliko godina itekako komercijalizirana. Ono što ga čini posebnim svakako su predivni krajolici i dovoljno prostora za istraživanje, kako osamu tako i gužvu. U svakom slučaju, Tajland je najdalja destinacija na koju možete otići s manjim budžetom i jeftinim avionskim kartama. Plus: nećete vjerovati što sve tamo možete kupiti za 100 kuna...

Phuket, Tajland
Phuket, Tajland