Kako uštedjeti na luksuznom hotelu?

| Travel |

Resort
Resort

Ekonomska kriza sve nas je pogodila barem u jednom dijelu života. Prioriteti su nam se promijenili, odrekli smo se nepotrebnih  izdataka, pazimo u što “ulažemo” i shvaćamo kako si i dalje možemo priuštiti mala zadovoljstva koja nam čine život ljepšima. Ako ste jedan/jedna od onih koji ne mogu živjeti bez putovanja i nikako se ne želite odreći lijepih hotela ili resorta, donosimo vam par trikova kojima ćete dobiti makismum onoga što se platili. Nećemo se zavaravati, resorti nisu jeftini i nisu nam neophodni, ali predstavljaju jedinstveno iskustvo odmora koje bi bilo lijepo iskusiti ako si ga možemo priuštiti. Gdje možemo uštediti, pročitajte u naših 10 točaka.

1. Budite fleksibilni s datumima

Ako želite posjetiti određeni resort, nemojte se ograničavati datumima. Dobro je poznato kako i najskuplji hoteli imaju akcije u određeno doba godine, tjedna ili mjeseca. Popusti se mjere u stotinama dolara, a osim što ćete izbjeći visoke cijene, velika je vjerojatnost da nećete biti u jeku turističke sezone i da će gužve biti značajno manje.

2. Kvalitetnije provodite vrijeme u hotelu

Koliko vam se puta dogodilo da umorni dođete u hotel i toliko ste iscrpljeni da vam je jedino do spavanja. Probajte se organizirati tako da ne dođete u hotel direktno s posla, ako vam soba nije spremna u vrijeme čekiranja, iskoristite bezen ili dodatne sadržaje koje hotel nudi.

3. Ako ste skloni razgledavanju, nemojte bukirati skupi resort

Ukoliko ste destinaciju izabrali zbog povijesti, ljepote grada ili kulturnih doživljaja, nema potrebe za hotelom koji nudi 3 bazena, spa i dodatne aktivnosti koje ulaze u cijenu smještaja. Logično je da se u tom slučaju smjestite u manje skupom hotelu koji će vam poslužiti samo za prespavati, a luksuzni resort sačuvajte za odmor u kojem ćete htjeti isključivo odmaranje i opuštanje.

4. Zadovoljite se s normalnim pogledom

Kad već idete u lijepi resort, sigurna sam da želite potpuni doživljaj i najljepši pogled koji možete dobiti. Ipak, taj luksuz stajat će vas sigurno 30% više od normalnog pogleda, pa ga se u svrhu štednje odreknite.

5. Iskoristite sve što je uračunato u svijetu

Već smo prije spomenuli da nema potrebe ići u luksuzni resort ako ga ne planirate iskoristi u cjelosti. Dobro proučite sve što se nudi prije odlaska i organizirajte si vrijeme da stignete u svemu uživati.

6. Isplanirajte si dodatne aktivnosti prije polaska

Plivanje s delfinima, ronjenje, surfanje nikad nisu bačen novac. To će vam vrlo vjerojatno biti najuzbudljiviji dio putovanja, pa ga nemojte zaobići ako ne morate.

7. Uživajte u lokalnom doručku

Ova činjenica iznenadila je i nas, ali resorti vrlo često u sklopu cijene noćenja ne nude doručak. Nikako nemojte pasti na foru i platiti ogromne iznose za nešto što možete dobiti puno povoljnije. Izađite iz resorta i pokušajte pronaći lokalni coffe bar ili mjesto gdje poslužuju doručak. Ako pak imate dućan u blizini i frižider u sobi, dan započnite s piknikom u sobi.

8. Umjesto večere, odlučite se za ručak

Luksuzni hoteli nude gastronomsku ponudu A klase. Ako žudite za određenim specijalitetom kuće, rađe si ga priuštite za ručak nego večeru koja je značajno skuplja od ručka.

9. Ponesite vlastitu opremu za plažu

Iznajmljivanje opreme za dodatne aktivnosti u resortu sigurno će vas dodatno i koštati. Ako je pak nemate, rađe je nabavite u lokalnoj trgovini. Vjerujte, jeftinije ćete proći.

10. Zaobilazite suvenirnice u širokom luku

Iako su one uvijek strateški postavljene da ih ne možete zaobići, ne dajte se navući i rađe se zaputite u lokalnu trgovinu koja će iste proizvode nuditi po duplo manjoj cijenu.