Kako isplanirati savršen odmor s prijateljicama?

| Travel |

Instagram/@style_extravaganza

S toplijim temperaturama, dužim danima i godišnjim odmorima ljetni mjeseci najbolji su za putovanja s prijateljicama.

Za mnoge ljude to znači odlazak u inozemstvo, avanturu na obali ili čak bijeg na selo za veliki grupni odmor.

Kako isplanirati savršen odmor s prijateljicama? Uz malo pažljivog planiranja i puno strpljenja isplanirat ćete najbolji odmor ikada.

Ovo su naši savjeti za planiranje savršenog girls tripa.

Napravite kasicu

Dogovorite se oko iznosa koji ćete svakog dana stavljati u kasicu kako bi imali za troškove tog dana. Taj iznos poslužit će vam za svakodnevne zajedničke troškove ili improvizirana putovanja autobusom. Ako vam ostane viška od prethodnog dana taj novac možete potrošiti u izlasku ili za aktivnosti na plaži.

Budite iskreni

Izraz iskrenost je najbolja politika koja nikada ne razočara. Neka vaše namjere budu jasne od trenutka kad odredite datum i kakav odmor želite? Autobusi, zrakoplovi ili vlakovi, sunce i pijesak ili grad i kultura su čimbenici oko kojih je se važno na vrijeme dogovoriti kako nitko ne bi bio razočaran. Što ste jasniji i koncizniji, to je ishod bolji.

Zadržite svoju neovisnost

Na odmoru provedite malo vremena sami. To će vam pomoći da se osvježite. Naime, putovanja u grupi često znaju biti jako naporna jer dolazi do sukoba mišljenja, a i s vremenom vas počinju živcirati neke osobine drugih ljudi. Pobrinite se da spremite neku knjigu ili se probudite malo ranije ustati  kako biste sami popili kavu ili se okupali u moru

Budite fleksibilni

Ovog puta niste na odmoru sa svojom mamom i tatom, tako da će biti trenutaka kada ćete morati napraviti nešto što možda ne želite. Budite svjesni interesa svojih prijatelja i pratite što se događa. Možda ćete uistinu uživati u vodenim sportovima ili razgledavanju destinacije na kojoj se nalazite, iako na početku niste bili zainteresirani.

Dijelite stvari međusobno

Pet djevojaka, pet kovčega, pet puta više odjeće nego što biste obično imali sa sobom. Budite spremni razmjenjivati svoje stvari. Nemojte spakirati ništa što ne biste htjeli izgubiti. Ponesite jednu zajedničku kremu za sunčanje jednu peglu za kosu i jedan fen. Nepotrebno je da svatko nosi svoj, tako samo povećavate broj stvari koje možete zagubiti.

Odaberite svoje bitke

Za vrijeme vašeg odmora sigurno će biti trenutaka napetosti, ali zadržite dah prije nego što podignete svoj glas i razmislite je li to stvarno vrijedno spomena i možda uzrokovati nepotreban sukob?

Dokumentirajte

Bez obzira jesu li sramotne, selfie ili samo slike prirode, fotografirajte sve. Slike se uvijek mogu izbrisati, ali se nikada se nećete moći vratiti i snimiti još jednu fotografiju.

Izaberite soundtrack putovanja

Bilo da je povezano s mjestom na koje se putujete ili je trenutni broj jedan koji se stalno vrti na vašem radiju ili je to možda vaša all time favorite grupna pjesma, izaberite jednu pjesmu koju ćete najviše slušati jer će vas upravo ona u budućnosti asocijativno podsjećati na ovo putovanje.

Budite odgovorni

Bez obzira radi li se o izmjenama kod rezervacije smještaja, upravljanju budžetom ili samo večernjem izlasku, pobrinite se da svi u svakom trenutku znate gdje se tko nalazi i da se ne odvajate od grupe. Zamislite da je ovo putovanje eksperimentu za život bez stvarnog stresa.

Opustite se

Izađite se iz svoje standardne uloge. Upotrijebite svoj odmor kako bi se napunili pozitivnim vibracijama. Razgovarajte s novim ljudima, budite prvi na plesnom podiju i iskoristite bezbrižna vremena za zabavu i razbibrigu.