Kada se silos pretvori u muzej s luksuznim hotelom

| Travel |

93 godine star silos genijalnom preobrazbom pretvoren je u pravu odu umjetnosti, dizajna i arhitekture. Osim hotela, postao je dom i najvećem muzeju afričke suvremene umjetnosti na svijetu. 

Kada je veliki silos u Cape Townu koji je više od 80 godina bio srce poljoprivredne industrije Južne Afrike sagrađen davne 1924. godine, uvjereni smo da radnici silosa nisu niti mogli zamisliti da će 93 godine kasnije biti transformiran u kompleks od 80 galerija, kafića, restorana i hotel.
Thomas Heatherwick i njegov londonski studio zaslužan je za preobrazbu ovog spektakularnog spremnika za pšenicu koji je napravljen od 116 betonskih cijevi. Kompleks je smješten u ekskluzivnom dijelu grada, Victoria & Alfred Waterfront, a zgrada silosa vlada horizontom.

The Silo Hotel, najnoviji je dodatak The Royal Portfolia, tvrtke luksuznih zgrada u vlasništvu Phila i Liz Bidena iz Južne Afrike. Muzej koji se nalazi u silosu, Zeitz Contemporary Art Africa, najveći je muzej afričke suvremene umjetnosti na svijetu.

Thomas Heathwerick u više navrata je objasnio kako je glavni tehnički izazov bio pronaći način kako stvoriti prostore i galerije unutar silosa bez uništavanja izvornog izgleda zgrade. Kako bi došlo do rješenja, usredotočio se na izum novih oblika i strukturalnih podrški uz korištenje uobičajenih tehnika u građevini.

The Silo Hotel je ode umjetnosti, dizajnu i arhitekturi te zauzima čak jedanaest katova. Liz Biden, vlasnica The Royal Portfolia, osobno je osobno zaslužna za projektiranje svih soba ovog objekta.