Jedinstveno jaje s neočekivanom namjenom

| Travel |

Putovanje u Skandinaviju naravno nije baš najlogičnija ideja za ljetni odmor. Međutim, ako volite cool i neobična putovanja, uputiti se prema Švedskoj.

Na primjer odite do Dannholmena, omiljenog otoka Ingrid Bergman i onda se uputite prema Arktiku i ugrijte se u sauni, možda i najljepšoj sauni na svijetu.
Stanovnici sjevernog grada Kirune u Švedskoj, koji se nalazi u Arktičkom krugu, ove godine dobili su novu saunu. No Šveđani ne bi bili Šveđani da nisu napravili jedinstven primjerak saune. Pravo divovsko jaje obloženo zlatnim pločama koje prikupljaju sunčevu energiju. Za ovu genijalnu saunu zaslužan je Bigert & Bergström arhitektonski ured.

Sauna besprijekornog izgleda prevučena je zrcalnim zlatnim pločama od nehrđajućeg čelika. Odražava prirodno okruženje, a pogodna je osam osoba. U sredini nalazi se peć na drva u obliku ljudskoga srca koje je izrađeno anatomskom preciznošću.

Večer u ovoj sauni neće vas ništa koštati ako se opremite svojim ogrtačem i ručnikom, koje na licu mjesta možete iznajmiti za 15 dolara.