Japanski stanovi za ljubitelje motocikala

| Travel |

NE stan u Tokiju

Japanski dizajneri Nakae Architects kreirali su NE stanove u Tokiju, posebno osmišljene za ljubitelje prijevoznih sredstava na dva kotača…

Ukoliko ste jedan od ili u svojem okruženju imate zagrižene motociklističke entuzijaste onda ste sigurno upoznati s činjenicom da pravi ljubitelj motocikala svojeg ljubimca želi držati što je bliže moguće sebi. Upravom tom idejom vodili su se japanski arhitekti prilikom dizajniranja ove zgrade kojom dominiraju krivulje.

Zgrade su u osnovi sagrađene u obliku slova C, što omogućuje vlasnicima motocikala da sa svojim ljubimcima uđu u zgradu i parkiraju ih unutar stana. Zatim se stepenicama dižu na druge razine svojih stanova, međusobno odvojenih sa sedam betonskih zidova. Izvanredan dizajn samih stanova kao i zidova zgrade osigurava visoku stabilnost u slučaju prirodnih nepogoda poput potresa.

Jedini pravi luksuz ovih stanova mogućnost je ulaska motociklom dok se ostale razine ponose jednostavnim dizajnom i čistim linijama karakterističnima za mnoge moderne arhitekte.