Ideja za novogodišnje putovanje: Tajland na drugačiji način

| Travel |

Nije tajna da je Tajland jedna od najpopularnijih turističkih destinacija svijeta koju godišnje posjeti preko 35 milijuna ljudi. Ako ste i vi među njima, vjerujemo da vas ova zemlja nikako nije ostavila ravnodušnima te da je zaslužila visoko mjesto na popisu destinacija kojima ćete se uvijek rado vraćati.

Ako se pak ubrajate u nemali broj onih kojima je Tajland nedosanjani san, vrijeme je da ga konačno i ostvarite te zato ne čekajte jer sad je idealan trenutak! Izbjegnite zimu koja vreba i na ugodnih 28 C ispijajte kokosovo mlijeko, dok se prepuštate iskusnim rukama tajlandskih maserki. 

Tajland

Tajlanđani će vas uvijek dočekati širom raširenih ruku i s iskrenim osmjehom, nesebično dijeleći s vama prirodne ljepote njihove prekrasne zemlje.

Iako je Tajland sinonim za dobar provod, on nudi puno više od noćnih klubova, popularnih lady boy-eva i brojnih neuobičajenih vidova zabave. Tajland je i carstvo egzotične hrane, neobičnih namirnica, začina od čije ljutine “uši otpadaju”. Postajete svjesni da se u zemlji dobro klopa kada čujete da se ljudi pozdravljaju sa „Jesi li već jeo?“, umjesto sa „Dobar dan“, a obrok usred noći je potpuno normalna, čak i očekivana pojava.

Tajland

Srdačni i otvoreni kakvi jesu, Tajlanđani su spremni otkriti turistima i svoje kulinarske tajne za pripremu nezaboravnih jela s posebnim sastojcima, a rado će vas pozvati i u svoj dom da vam pripreme ribu koju ste upravo kupili na tržnici. Ogladnite li od same pomisli na tajlandsku hranu, na vašem sljedećem posjetu ne propustite otići u jednu od brojnih škola kuhanja jer vještine i recepti su najbolji suvenir koji možete ponijeti kući te uvijek jednostavno i lako evocirati uspomene.

Tajland

U svijetu sve popularnije pa tako i kod nas, su takozvane „custom made“ ture koje izlaze u susret vašim afinitetima i hobijima. Ako je degustiranje preukusne hrane vaš hobi, a usput vam je i gušt učiti kulinarske vještine thai kuhara, ne propustite provjeriti program Kulinarske ture za Tajland u organizaciji istinskih zaljubljenika u ovaj azijski komadić raja, iskusnih svjetskih putnika agencije World Traveler. Zanimljivo osmišljena, s ciljem da nahrani sva vaša osjetila novim okusima i iskustvima, ova tura obećava pravi gastronomski užitak. 

Tajland

Mada ima i nešto drugačije od klasičnog uživanja u klopi, posebno ako ste se uvijek pitali kako izgleda kupati se sa slonovima, probuditi se u tajlandskoj džungli i koliko je zabavan rafting na bambusovim splavovima… Za vas takve, ovisnike o adrenalinu, predlažemo da bacite oko na Tajlandsku pustolovinu, avanturu posebno iskrojenu za one nemirnog duha, neustrašive istraživače koji će radije gledati Chiang Mai iz zraka, sa zip line-a, nego se diviti arhitektonskim čudima s tla. 

Tajland

Ovi svjetski putnici misle na sve vaše potrebe pa će tako, osim gurmanima i adrenalinskim ovisnicima, ispuniti želje i party manijacima otkrivajući im čari legendarnog noćnog života Tajlanda kroz najbolje Go Go barove, noćne klubove i skrivene gradske tulume do ranih jutarnjih sati. Čekaju vas mamurna jutra Hangovera u Bangkoku – III dio...

S ture party manijaci
S ture Party manijaci

Ako ste pak u potrazi za iskustvom klasičnog tajlandskog hedonizma, božanstvenom arhitekturom i smaragdno plavim morem s biserno bijelim plažama, Tajland za početnike ispunit će sva vaša očekivanja.  

Tajland

Možda smo vam dali odgovor na pitanje – Gdje ćeš za Novu? 

Tajland