Icehotel 365 sada nudi ledeno iskustvo tijekom cijele godine

| Travel |

Smješten 200 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga, švedski ledeni hotel jedan je od najboljih hotela u svijetu. No s obzirom na vremenske uvjete, struktura se tijekom ljetnih mjeseci rastopila pa je uživanje u njemu bilo vremenski ograničeno. Kako bi omogućili gostima da uživaju u jedinstvenom iskustvu 365 dana u godini, nova tehnologija hlađenja sada čuva ledeni hotel kroz cijelu godinu.

ICEHOTEL 365

Dio hotela i dalje će se rastopiti nakon proljetne sezone, ali je novi stalni dio ostat će netaknut. Ako se brinite o energetskom otpadu koji tijekom ljetnih mjeseci čuva led i snijeg od topljenja, dizajner je pokušao potpuno smanjiti utjecaj na okolinu. Tako Icehotel 365 izgrađen na mjestu bivšeg hangara za rashlađivanje. Solarni paneli koji iskorištavaju lijepo vrijeme od svibnja do srpnja, kao i zeleni krov, drže unutrašnje temperature niže od -5 °C.

ICEHOTEL 365

Icehotel 365 također uključuje saune, koktel bar i tople sobe za one kojima je potreban bijeg od hladnoće. Ako odaberete VIP apartman, možete imati i vlastiti grijani prostor za opuštanje, saunu i kupaonicu. Posljednje, ali ne i najmanje važno, ledeni kreveti u cijelom hotelu su opremljeni s debelim madracima, kao i sobovim krznom te toplinskim vrećama za spavanje kako bi vas grijali noću.

ICEHOTEL 365