I Pula se nalazi na listi najneobičnijih svjetskih kina

| Travel |

Arena, Pula

Zaboravite na pretraživanje televizijskih kanala i platforma za online gledanje filmova i provedite nezaboravnu filmsku noć u nekom od najneobičnijih svjetskih kina. Od staromodnih, glamuroznih filmskih palača do modernih chic lokacija s vrhunskim sustavima za zabavu, Booking.com otkriva kako jedan od pet svjetskih putnika planira odabrati destinaciju za odmor zbog toga što je ta lokacija set omiljenog televizijskog programa, serije ili filma koje su nedavno gledali. Pa zašto ne otići na izlet i posjetiti neke od najneobičnijih velikih zaslona i uživati u potpuno drugačijem iskustvu gledanja filmova? Ova platforma za putovanja donosi top 5 neobičnih kina u svijetu.

Zgrabite kokice, opustite se i pobjegnite od stvarnosti uz film na zadivljujućim lokacijama kao što su drevna gladijatorska arena, šarmantne kamp kućice koje koriste solarnu energiju ili predivna luka uz more. 

Kino Castro – San Francisco, SAD 

Kino Castro – San Francisco, SAD

Kino Castro izgrađeno je 1922. godine, a još 1976. godine proglašeno je kao mjesto koje se mora posjetiti u San Franciscu kao jedna od rijetkih kino dvorana u SAD-u koje rade još od 1920-ih godina.

Kino je još uvijek u vlasništvu obitelji osnivača, a elegantno uređeno Castro kino/kazalište domaćin je i raznih događanja, festivala i nastupa. Danas je ovo kino poznato kao kulturno i političko središte LGBTQ zajednice jer su se na ovoj lokaciji među prvima prikazivali LGBTQ filmovi još od 1970-ih.

Orange Kino Club - Peking, Kina 

Orange Kino Club - Peking, Kina

Smješten u Pacific Shopping centru, Orange Kino Club je jedna od najekskluzivnijih kino dvorana u Kini koje gledateljima pruža luksuzno i ​​jedinstveno filmsko iskustvo. Robert Majkut je dizajnirao Orange Kino koje ima Piano Bar zonu, privatne VIP sobe, Cigar Club i tri dvorane za projekciju filma. Ovo definitivno nije prosječno kino!

Pulska Arena - Pula, Hrvatska 

Arena Pula

Jedan od posljednjih amfiteatara na svijetu očarat će vas zapanjujućim zalascima sunca i drevnom poviješću. Nije neobično kako putnici Booking.com-a preporučuju posjet Puli upravo zbog povijesti i drevne arhitekture. Izgrađena još u 1. stoljeću, arena se za vrijeme Rimskog Carstva izvorno koristila za borbe gladijatora, a danas je jedna od atrakcija koju možete vidjeti u areni Pula Film Festival. 

St. George Open Air Cinema - Sydney, Australija 

St. George Open Air Cinema - Sydney, Australija

S obzirom na to da je prozvano najljepšim kinom na svijetu, filmoljupci će inzistirati na izletu u St. George Open Air Cinema u Sydneyu. Sjedeći u kino sjedalima možete vidjeti zalazak sunca uz poznatu ​​Opera House i morsku luku, a u blizini se nalazi i velik izbor barova i restorana.

Sol Cinema - Swansea, Wales

Sol Cinema - Swansea, Wales

Sol Cinema je poznato po tome što je najmanje kino na svijetu koje pokreče solarna energija. Iako se ne može pohvaliti uobičajenim stilom s A-lista, ljubitelji filmova dočekuju se na crvenom tepihu, na usluzi je osoblje i fino pečene kokice.