Hoteli za one avanturističkog duha

| Travel |

„The Manta Resort“ (Pemba Island, Tanzanija)
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Dosadili su vam „obični“ hoteli? Smeta li vas stalna rutina i procedura hotela koja je gotovo svugdje ista? Pri odabiru hotela treba biti veoma pažljiv jer ćete upravo u njima provesti od 7 do 10 sati dnevno! Zato radije odaberite ugodan hotel koji će vas usput i zabavljati te si na taj način putovanje nadopunite novim iskustvom i nezaboravnom avanturom. Za vas smo pronašli 5 hotela koji se nikako ne uklapaju u „obične“ hotele na koje ste navikli. 

Sigurni smo kako će vas neki od njih zaintrigirati kao što su i nas. Tko zna, možda nam već za par mjeseci pošaljete razglednicu iz jednog od spomenutih idealnih mjesta za odmor!

1. „Glass Igloo Village“ (Kakslauttanen, Finska)

Iako ovi iglui nisu napravljeni od snijega i leda, no vjerujte to vas neće previše interesirati nakon što ugledate kakav se pogled prostire iz kreveta sobe – ravno na auroru borealis.

„Glass Igloo Village“ (Kakslauttanen, Finska)
„Glass Igloo Village“ (Kakslauttanen, Finska)

2. „Jumbo Hostel“ (Stockholm, Švedska)

„Recikliranje je in!“ glavni je moto ovog maštovito osmišljenog hostela napravljenog od starog Boeinga. U samo hostelu sobe su raspoređene i opremljene baš kao u avionu: Ekonomska, Ekonomska "Premium", Business klasa (Klub) i Prva klasa.

„Jumbo Hostel“ (Stockholm, Švedska)
„Jumbo Hostel“ (Stockholm, Švedska)

3. „La Balade des Gnômes“ (Durbuy, Belgija)

Ovaj je hotel kao iz bajke. Možete prespavati u svom savršenom svemiru koji može nalikovati na mliječnu stazu ili pak na šumsku kućicu iz legende o trolovima. Kako biste se odmorili od stvarnosti pomoći će vam i apartman u obliku Trojanskog konja iz kojeg nećete željeti izaći.

„La Balade des Gnômes“ (Durbuy, Belgija)
„La Balade des Gnômes“ (Durbuy, Belgija)

4. „Montana Màgica Lodge“ (Neltume, Čile)

U čileanskoj šumi ovaj "planina-hotel" prekriven je biljkama i travom, a sa samoga vrha strmoglavo se spušta prekrasan slap. Mir i čistoća prirode koja vas okružuje stvorit će u vama zen stanje kao nikada prije.

„Montana Màgica Lodge“ (Neltume, Čile)
„Montana Màgica Lodge“ (Neltume, Čile)

5. „The Manta Resort“ (Pemba Island, Tanzanija)

Naš pobjednik je The Manta Resort koji se nalazi na otoku Pemba u Tanzaniji. Ovakvo odmaralište nešto već na sam pogled odmara dušu i tijelo. Sanjati uz šareni svijet oceana – neprocjenjivo.

„The Manta Resort“ (Pemba Island, Tanzanija)
„The Manta Resort“ (Pemba Island, Tanzanija)