Hotel Liburna - novi stari dragulj Korčule

| Travel |

Korčula, grad renesanse i tradicije, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za pružitii. Osim po bogatoj kulturnoj baštini, pjesmi i plesu, gastronomiji i vinima, od ove godine, Korčula ima još nešto za ponuditi, čak tri nova-stara hotela koji će svojim novim izgledom zasigurno mamiti brojne uzdahe. S obzirom na njih, ali i na planirana buduća ulaganja u obnavljanje i proširivanje smještajih kapaciteta na Korčuli, Korčula polako postaje it turistička destinacija naše obale.

Tako ovu sezonu s novim izgledom dočekuju neki od Korčula Hotela - Hotel Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna koji vam danas i predstavljamo.

Hotel Liburna

Hotel Liburna u 80-im godinama izgrađen je po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli, a ove je sezone totalno obnovljen u modernom duhu uz poštivanje graditeljskog ostvarenja ovog renomiranog arhitekta. Naziv Liburna dobio je po maloj pokretljivoj rimskoj galiji koja je ušla u povijest kada je flota Oktavijana Augusta zahvaljujući njoj potukla Kleopatrinu flotu.

Hotel Liburna

Liburna je široko poznata među brojnim turistima po impresivnom pogledu na stari grad Korčulu o kojem pišu i kojeg hvale brojni putnici diljem svijeta. Sam hotel je zadržao prepoznatljiv vanjski izgled, uz malu promjenu na terasi gdje je postavljena veličanstvena tenda koja svojom konstrukcijom podjeća na brodska jedra što hotelu daje još jednu morsku, ali i suvremenu notu.

Hotel Liburna

Ono što je doživjelo potpuni preobražaj je interijer hotela, koji je osmišljen u modernom i atraktivnom dizajnu s otvorenim prostorom jednostavnih i jasnih linija. Projekt koji je, s obzirom da je investitor u njega ušao tek početkom prošlog ljeta, napravljen i izveden u rekordnom roku vodila je projekt menadžerica Alma Harbaš Vojvodić.

Hotel Liburna

Ukupna investicija u tri obnovljena hotela koji su dio društva HTP Korčula iznosi preko 50 milijuna kuna i prvi je dio investicijskog ciklusa u destinaciju Korčula. "S obzirom da kvaliteta smještaja nije bila na zadovoljavajućoj razini i nije se uklapala u naše buduće planove, odlučili smo ući u investiciju s ciljem podizanja kvalitete usluge i imidža same destinacije. Ovo je samo prvi korak, a u planu imamo daljnja ulaganja u smještajne kapacitete, popratne sadržaje i samu destinaciju. Naravno, za razvoj same destinacije, računamo na podršku Grada Korčule i Turističke zajednice grada" izjavila je povodom svečanosti završetka innvesticijskog ciklusa Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP Korčula.

Hotel Liburna

Ambiciozni koncept uređenja interijera naglasio je povijesne strukture hotela novim materijalima, bojama i oblicima i tako istaknuo izvornost arhitekture ovog predivnog hotela. Iako je hotel redizajniran u okvirima modernog arhitektonskog stila, prirodni materijali poput drva, ali i bijelina, velike staklene stjenke i puno svjetla ovdje naglašavaju izvornost lokacije.

Hotel Liburna

Ovaj prekrasan, luksuzan i modernistički hotel broji 112 soba (od čega 17 prostranih dvoetažnih apartmana) s budućom kategorizacijom četiri zvjezdice koje su u potpunosti preuređene, a iz kojih će gosti moći uživati u pogledu na staru gradsku jezgru predivne Korčule.

Svakako valja naglasiti i zanimljivi koncept vanjskih kružnih terasa od kojih se na jednoj smjestio vanjski bazen u kojem će uskoro uživati brojni gosti koji u Korčulu dolaze sa svih strana svijeta.

Hotel Liburna

Gosti će ovdje uživati u modernoj udobnosti hotela, uz samu obalu mora, nadomak mirnih plaža, a samo desetak minuta romantične šetnje od starog grada.

Trebate li još koji razlog za posjet otoku Marka Pola i otkrivanju svega što Vam Korčula Hoteli od ove godine imaju za ponuditi?