Hotel Bellevue Orebić ugostio i oduševio britanskog Masterchefa Dhruv Bakera

| Travel |

 U sklopu snimanja gastronomskog putopisa »Croatia's finest« koji promovira ljepote Hrvatske i njene gastronomije, britanska kulinarska zvijezda, pobjednik britanskog Masterchefa, Dhruv Baker posjetio je novobnovljeni hotel Bellevue na Orebiću. 

Ekipa zagrebačkog Mak Productiona i londonskog Optimum Televisiona, u Hrvatskoj već neko vrijeme snima ljepote naše obale i otkriva gastronomske tajne gradova i mjesta na našoj obali.  

Posjet Dhruv Bakera hotelu Bellevue Orebić

Tako je ovih dana predstavnicima HTP Orebić, hotelu Bellevue i njihovom glavnom chefu Frani Vidoviću pripala čast da u prekrasnom hotelu Bellevue i Orebiću budu domaćini snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku - Croatia’s Finest, koji će se emitirati na kanalu National Geographic

Chef Frano, kao i management hotela, upoznali su chefa Dhruva s lokalnom gastronomskom ponudom, specijalitetima pelješkog kraja te svime čime se ova regija ponosi poput vina i raznih slastica. 

Chef Frano Vidovic

Nakon obilaska ovog novog luksuznog hotela, gospodin Baker uživao je na terasi uz tradicionalni doručak iz ovog kraja te se uputio u kuhinju na razgovor s chefom Franom te direktorom hotela Antoniom Piantanidom. Prošetao je i starim kapetanskim gradom, Orebićem te se upoznao sa široko poznatim pelješkim vinima i položajima Dingač i Postup.

Hotel Bellevue Orebić

 “Velika nam je čast što su naš hotel i restoran odabrani kao predstavnici ovog djela Dalmacije i Pelješca te što smo dobli priliku ugostiti Chefa Bakera. On nije krio oduševljenje našim novim hotelom, pogledom koji se pruža na prekrasnu Korčulu te impresivnim pelješkim kanalom, ali i gastronomojom i specijalitetima koje mu je pripremio naš šef kuhinje. Početak je sezone, otvoreni smo tek tjedan dana, a već će priča o našem hotelu obići svijet na što smo izuzetno ponosni” izjavio je Antonio Piantanida, director hotela Bellevue.

Emitiranje serijala »Croatia's Finest« posredstvom National Geographic Channela dogovoreno je u nevjerojatnih 90 zemalja. Osim gledatelja cijele Azije i dijela Afrike, serijal o Hrvatskoj i njenoj gastronomiji vidjeti će i Rusi na njihovoj nacionalnoj televiziji RTV1. U tijeku su i pregovori za emitiranje u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Danskoj i Švedskoj, Kanadi, SAD-u te Brazilu. U Hrvatskoj će se serijal prikazivati na HTV-u. Emitirati će se 20 25-minutnih epizoda gastro-putopisa čiji je cilj prikazati gastronomsku ponudu, ali prirodne ljepote Hrvatske te promovirati hrvatske proizvode.

Croatias finest