Gdje se pije najbolja kava na svijetu?

| Travel |

Postoje stvari koje život čine ljepšim. Ima ih bezbroj i vjerojatno za mnoge ljude one znače različito. Na našoj listi bi se tako između ostaloga, našla sigurno dobra knjiga, film, putovanja, vino, hrana, kava, galerije i lijepi interijeri. Kako smo usto i veliki ljubitelji estetike, uvijek kad putujemo, u vječitoj smo potrazi za nečim specifičnim i jedinstvenim što pritom vrhunski izgleda. Složit ćete se da šalica dobre kave može postati nešto posebno ako uživate u njoj u prekrasnim interijerima. Zato smo izdvojili za vas nekoliko kafića diljem svijeta koji su svoju slavu stekli, naravno dobrom kavom, ali i specifičnim uređenjem koje im daje jedinstveni štih i dozu atmosferičnosti. 

Don Cafe
Don Cafe

1.Don Cafe House - Priština 

Ovaj jedinstveni vizualni koncept dizajnirao je studio Innarch. Cijelo vrijeme imate dojam da ste unutar ogromne vrećice kave zbog zaobljenog drva na zidovima. Posebnost prostoru daju i lusteri u obliku zrna kave. Zaista prekrasno mjesto za ispijanje kave. 

Origo Coffee Shop
Origo Coffee Shop

2.Origo Coffee Shop, Bukurešt

Renoviran 2013. godine, Origo je jedan od najljepših kafića na svijetu u kojem se uspješno spajaju moderni i rustikalni elementi. Nama su najdraže viseće šalice za kavu i velika crna ploča koje pridonose neformalnom i opuštenenom izgledu prostora. 

Vue De Monde, Melbourne
Vue De Monde, Melbourne

3.Vue de Monde, Melbourne

Smješten u poslovnom centru Melbourna, ovaj kafić svoje posjetitelje impresionira LED ekranima na kojima se prikazuju umjetnička djela različitih autora. Umjetnik Joseph Kosuth  kreator je ove instalacije pa će svi ljubitelji umjetnosti i kave, ovdje doći na svoje. 

D'espresso, New York
D'espresso, New York

4.D'Espresso, New York 

Sićušan prostor u kojem se nalazi fantastično zamišljen interijer. Cijelo vrijeme imate osjećaj kao da ste u knjižnici, ali ovdje se knjige (doduše, samo slike njih) nalaze na stropu i po zidovima. Još jedan zanimljiv detalj je osvjetljenje. Naime, lusteri ne vise sa stropa nego doslovno vire iz zidova. 

Bon, Bukurešt
Bon, Bukurešt

5.Bon, Bukurešt

Još jedan rumunjski kafić na našoj listi koji nas je oduševio svojim rustikalnim stilom i dijelovima namještaja poput prozora i vrata inkorporiranih u zidove. Priznajte da je ovo jedan od najoriginalnije uređenih prostora koje ste vidjeli. 

Lounge Cafe, Južna Koreja
Lounge Cafe, Južna Koreja

6.Lounge Cafe, Bundang

Osim odlične kave, u Lounge Cafeu u Južnoj Koreji, možete uživati i u čaši vina kao i u laganom brunchu. No, ono što ovaj kafić čini posebnim,  njegove su reciklirane knjige kojima je uklonjena naslovna stranica kako bi se stvorila mistična aura. Lounge Cafe rad je dizajnerskog studija Panda i nama je genijalan.  

Starbucks, Dazaifu
Starbucks, Dazaifu

7.Starbucks, Dazaifu

U Japanu se nalazi jedan od najzanimljivijih kafića planetarno popularnog Starbucksa. Više od 2000 drvenih štapića krase ovaj originalan interijer kojeg je dizajnirao studio Kengo Kuma & Associates.

Fish Shack, Vancouver
Fish Shack, Vancouver

8.Fish Shack, Vancouuver 

Ovo je zapravo vrlo ležerni riblji restoran u kojem možete popiti i odličnu kavu. No, od milijun sličnih izdvajaju ga reciklirane drvene palete koje mu daju industrijsko-rustikalni izgled.

Brother Baba Budan, Melbourne
Brother Baba Budan, Melbourne

9.Brother Baba Budan, Melbourne 

Vrlo mali prostor kojeg vizualno produžuju neobični detalji poput visećih stolica. Stolice prekrivaju strop i daju mu neuobičajeni i cool izgled. 

Toykio Coffee and Gallery, Dusseldorf
Toykio Coffee and Gallery, Dusseldorf

10.Toykio coffee, Dusseldorf

Jake boje dominiraju cijelim prostorom kao i mnogi kontrasti dajući mu specifičan izgled. I ovdje je prisutna poveznica kave i umjetnosti pa je tako u sklopu kafića i zanimljiva galerija. 

Budapest Cafe, Budimpešta
Budapest Cafe, Budimpešta

11.Budapest Cafe, Budimpešta

Ovaj se kafić nalazi u Budimpešti i za njegovo uređenje zaslužni su mađarski arhitekti Spora Architects. Kombinacija ciglenih i kamenih elemenata ovdje uspješno funkcionira pa je Budapest Cafe nezaobilazna autentična lokacija ako se nađete u tom prekrasnom gradu.