Gdje partijati ovo ljeto?

| Travel |

Ibiza

Došlo nam ljeto, uskoro će godišnji odmori, a većina planova je skovana. Za one koji će odlučivati u zadnji čas i one koje više ne zadovoljava tulumarenje na našim domaćim party destinacijama poput Novalje, Hvara, Vodica i Makarske, donosimo listu najboljih, najbližih i Hrvatima najomiljenijih party destinacija u Europi. Naravno mi i dalje preporučamo uživanje i tulumarenje na našem prelijepom Jadranu…

Biarritz

Mjesto na koje dolaze surferi diljem svijeta kako bi uživali u jednim od najboljih valova u Europi. Ovaj maleni gradić na Francuskoj obali Baskije vrlo je blizu i Londonu i Parizu pa je već od proljeća zauzet bezbrojnim partijima po obali. Ovo nekada poznato okupljalište kraljevske obitelji danas je jedno od najpoznatijih party mjesta na moru diljem svijeta. Svi željni divljih zabava po kojima su Englezi poznati trk u Biarritz.

Ibiza

Već i ptice na grani znaju da je Ibiza “it” mjesto za ljetno partijanje na koje se ugledala naša domaća Novalja. No Ibiza zaista je trenutno svijetsko središte techno i house glazve. Smjestila se na južnoj obali Španjolske i drži ovo počasno mjesto najluđe party destinacije na svijetu već dugo godina. Ovdje dolaze oni koji žele istresti sve iz sebe, ovo je mjesto gdje prešu direktori, menadžeri, predsjednici uprava zajedno sa svima ostalima i to u kupaćim gaćama. Ovdje nema razlika tko ste i što ste, samo party, party, party, cijelu noć i cijeli dan. Ako idete na Ibizu, preporučamo vam da ste u dobroj kondiciji s alkoholom.

Barcelona

Još jedan Španjolski grad na ovoj listi je Barcelona koja je definitivno najdinamičniji grad u ovoj državi. Grad koji živi 24 sata na dan jednostavno ima sve, dobre klubove, finu hranu, plažu i ludu ekipu. Preporčamo vam da Barcelonu spojite s posjetom Ibizi jer vam ipak nakon par dana “Ibiza ritma” treba nešto malo normalnije i laganije. Ukoliko se nađete u Barceloni, uz svo partijanje nemojte zaboraviti razgledati savršenu arhitekturu koju dobrim dijelom može zahvaliti velikanu Gaudiju.

Mykonos

Poznato odredište naših poznatih, ljeta u Mykonosu su jednako luda kao i u Novalji, samo ćete tamo sresti puno manje poznatih ljudi, što možda i nije loše, ukoliko zaista želite pobjeći od svakodnevnice. Mykonos je Grčki jet-set party otok koji ima jako puno plaža i još više party destinacija. Ovdje muzika trešti neprekidno od lipnja do listopada, a posebno je dobro od rujna kada noći postaju kraće pa partiji u želji da traju što dulje počinju sve ranije. Ako želite kvalitetno partijati ovo je definitivno “it” mjesto za to u Europi. Blaže je od Ibize te je ipak za nijansu profinjenije i luksuznije. Kada ste tamo, uzmite si dan odmora od tulumarenja i posjetite Delos, otočić gdje su se prema mitu rodili Apolon i Artemis.

Ios

Otočić Ios  dio je otočja Cikladi i osim po intenzivnom noćnom životu, poznato je po tome što je posljednje Homerovo počivalište. Ios je kao party destinacija  prepoznat još kasnih 60-tih godina , kada su se u njega spuštali raznorazni hipiji iz sjevernih zemalja. Poznata rečenica kaže kako je Ios mjesto gdje idete kako bi se razvalili od alkohola, poševili i usput fino pocrnili. Ima li bolje? Tri u jednom.. Ios ima barova i klubova jednako koliko i stanovnika, a poznat je i po tome što se dvije naljepše Grčke plaže nalaze baš tamo. Nama se jako sviđa, a vama?

Budva

Za kraj smo ostavili Budvu koja je u zadnje vrijeme sve popularnije odredište Hrvata. Budva živi zaista 24 sata na dan, ovdje u 4 sata ujutro možete kupiti sendvič, pizzu ili pak madrac na napuhavanje i kupaći kostim. Upravo zato, ne možete je ne voljeti. Na rivi ćete naići na jako puno finih restorana, spavati možete u nekoliko luksuznih hotela, a za partijanje je tu prekonekoliko ogromnih klubova na otvorenom, ali i zatvorenom.